Zbude v roce 2017 ve WRC na Mikkelsena vůbec nějaké místo?

iM2, 22. listopadu 2016, 22:32 Google+

Konec Volkswagenu ve WRC vrhl na jezdecký trh tři velmi zkušené a kvalitní jezdce. Takový Tommi Mäkinen se tak pravděpodobně dočká tolik touženého špičkového jezdce, na kterého by bez této události v příští sezoně zřejmě nedosáhl. Šéf Toyoty má jasné priority.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kde (jestli vůbec) uvidíme Andrease Mikkelsena příští rok?

Kde (jestli vůbec) uvidíme Andrease Mikkelsena příští rok? | foto: Volkswagen Motorsport

Sdílejte článek

Veškerý rallyový svět se teď točí kolem Sébastiena Ogiera. Mistr světa je po ukončení programu VW zajisté nejžhavějším želízkem na trhu jezdců. Zřejmě se bude čekat, kam vyrazí Ogier a až pak přijde čas na ostatní jezdce. Francouz po skončení Rally Australia hodně spěchal zpět do Evropy, kde na něj čekalo několik dní plných práce. Čekají na něj totiž testy World Rally Car speciálů od Citroënu, M-Sporti a Toyoty. Ogier si tak chce udělat lepší obrázek o možnostech, které se mu naskýtají. 

Především pro Tommiho Mäkinena se tak nabízí skvělá příležitost, jak "nakopnout" velmi ctižádostivý projekty Toyoty. I pokud by Yaris WRC neměl být konkurenceschopný ve své první sezoně, tak s Ogierem za volantem by aspiroval minimálně na stupně vítězů. Tommi Mäkinen svoji snahu získat Ogiera nijak netají: "Je u nás na seznamu na prvním místě.

Za ním následují Jari-Matti Latvala a Andreas Mikkelsen. Chceme ale uzavřít smlouvu jenom s jedním ze tří volných jezdců Volkswagenu," řekl Fin pro 'Motorsport aktuell'. Podobná situace je u M-Sportu a Citroënu - všichni chtějí v první řadě Ogiera, avšak ne za každou cenu.

img-responsive

Přijít o Mikkelsena by byla škoda - takto slavil svoje letošní první vítězství v Polsku, pak přidal o víkendu další v Austrálii | foto: HaJ, RallyZone.cz

Zatímco u M-Sportu jde o rozpočet, který by byl třeba, u Citroënu jde o to, jestli do týmu vzít jezdce, který dříve odešel. Yves Matton, šéf Citroënu pro motorsport, a Sébastien Ogier se navzájem nenápadně 'oťukávají'. Další překážkou jeho návratu k Citroënu by mělo být, že Abu Dhabi, hlavní sponzor Citroënu, by nevycházel moc dobře s Red Bullem, který podporuje Ogiera.

Stejně jako dříve Matton, také Malcolm Wilson se nechal slyšet, že mu jde jen o Ogiera. Latvala a Mikkelsen nemají u Citroënu ani M-Sportu šanci: "Seb je jedinou možností," řekl Malcolm Wilson. To by mohlo mrzet hlavně Andrease Mikkelsena. V Austrálii sice Nor podal svůj nejlepší výkon kariéry a porazil Ogiera na trati, ale i tak se zdá, že jsou pro něj všechny dveře zavřené.

Pokud Ogier odmítne Toyotu, tak se své šance okamžitě chopí Latvala. Přitom Mikkelsen Latvalu porazil také v šampionátu. Zbývá tak Andreasovi pouze možnost jezdit s krajanem Ostbergem v privátním týmu? Tommi Mäkinen stále ale věří, že by Ogier mohl mít o jeho tým zájem: "Naším cílem je přivést to co nejplynuleji k světu, abychom se společně připravili na start sezony."

Vytisknout

Diskuze: Zbude v roce 2017 ve WRC na Mikkelsena vůbec nějaké místo?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Ott Tänak se dočkal ocenění jezdec roku

Ott Tänak získal významné ocenění - je jezdcem roku!

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud