Wilson: Miluji každou RZ na Novém Zélandu

iM2, 10. května 2009, 11:00 Google+

SERIÁL O NEJOBLÍBENĚJŠÍCH RZ VE WRC; Nejlepší RZ ve světovém šampionátu pro jezdce Stobart VK M-sport týmu Matthewa Wilsona je Port Waikato na Novém Zélandu. Jedná se o krásnou, rychlou a plynulou RZ, která se jede na šotolině.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Wilson, Matthew

Wilson, Matthew | foto: Stobart Motorsport

Sdílejte článek

RZ dostala své jméno po malém městečku, které leží na jižní straně řeky Waikato. Osmnácti kilometrový test je ze začátku docela úzký, ale docela brzy se stává širším. „Miluji každou RZ na Novém Zélandu, vždycky jsem měl dobrý pocit ze zdejších tratí, ale Port Waikato je speciální. Nevím sice, co je na této RZ tak zvláštního, ale pro mě je speciální. Vždy jsem zde byl dostatečně rychlý a pro mě byla RZ opravdu příjemná,“ popisuje Matthew.

 

 

Matthew Wilson má rád rychlost a plynulost


„Trať je rychlá a široká, dá se říct, že je zde vše, co Vás na Novém Zélandu může potkat. Pořadatelé naštěstí trať této zkoušky nezměnili, takže je úplně stejná, jako když jsem ji jel poprvé v roce 2006. Na trati jsou také docela vysoké břehy, to ji dělá těžkou. Na této zkoušce musíte cutovat zatáčky, jak jen to jde. Musíte být ale opatrní na břehy, které Vám sice mohou někdy pomoci, ale jindy Vás mohou vyhodit z tratě. Když jste v jedné zatáčce moc rychlí, tak v další do nich narazíte a jdete ven.“

„Port Waikato ale není jediná dobrá zkouška na Novém Zélandu. Celá nedělní etapa je skvělá. Prvně na nás čeká jedna krátká RZ, poté přijde na řadu Whaanga Coast. Tato pobřežní zkouška je překrásná. Whaanga není úplně typická RZ pro Nový Zéland. Start je klasický, ale poté se dostanete do lesní části, což je něco trošku jiného, než na co jste při této soutěži zvyklí. Pořád jsou zde ale ty pověstné břehy. V této části je zkouška docela zatáčkovitá. Vím, že závod na Novém Zélandu možná není úplně ideální pro továrnu, ale z mého pohledu je to fantastické místo pro rally. Speciálně tedy rychlostní zkouška Port Waikato,“ uzavírá svůj popis syn šéfa továrního týmu Ford Matthew Wilson.

Vytisknout

Diskuze: Wilson: Miluji každou RZ na Novém Zélandu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Kopecký, Jan

Ohlasy na stupních vítězů

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud