Vypadne Austrálie letos z kalendáře MS?

iM2, 19. dubna 2016, 09:22 Google+

Městská rada Coffs Harbour, kde soutěž sídlí, se překvapivě rozhodla, že ukončí finanční podporu soutěže MS. Díky tomu visí nad podnikem otazník. Tato zpráva naopak působí jako čerstvý vítr do plachet organizátorům soutěže na Novém Zélandu - ti by se totiž v roce 2017 už konečně chtěli vrátit do MS.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hrozí Rally Australia vyřazení z MS?

Hrozí Rally Australia vyřazení z MS? | foto: Hyundai Motorsport/McKlein

Sdílejte článek

Jde jen o malou boři nebo hrozí Rally Australia vyřazení z kalendáře MS? Městská rada Coffs Harbour se překvapivě rozhodla skoncovat s podporou soutěže. To může ohrozit budoucnost soutěže, protože organizátoři jsou na veřejné prostředky odkázaní. Za soutěží MS sice stále stojí regionální správa, avšak veřejná podpora může být vrtkáva.

"Je to ještě horší, než to vypadá. Vycházeli jsme z toho, že je vše v pořádku. 28. dubna se bude znovu hlasovat o finanční podpoře. Ta by snad měla být na zasedání odsouhlasena," říká tiskový mluvčí soutěže, Chris Nixon.

Při hlasování městské rady o soutěži v minulém týdnu měli na zasedání prý podporovatelé soutěže chybět, což mělo oponentům soutěže dát rozhodující většinu. "Z toho, co jsem slyšel, proti soutěži nebrojí obyvatelé nebo hospodářství,řekl Nixon a vyzvihl pozitivní externality, které pro 45 000 obyvatel pobřežního státu plynou tím, že má soutěž celosvětový dosah. "Nechceme být až přehnaně sebevědomí, ale vycházíme z toho, že je to jen opravdu malý problém. Celkově máme pořádnou podporu a to i ze strany médií."

img-responsive

Nový Zéland býval pravidelným hostitelem soutěže WRC | foto: Ford Motor Company

Asi o 2 000 kilometrů dále na východ na Novém Zélandu tyto novinky z Coffs Harbour sledují velice bedlivě. Už delší dobu se totiž Novozélanďané snaží tuto soutěž dostat na svůj ostrov. V poslední době se navíc na Novém Zélandu zvedla nová vlna zájmu o rallysport světové třídy, kterou samozřejmě podpořily úspěchy Haydena Paddona s Hyundai i20 WRC. Samotný Hayden Paddon na adresu Rally Australia řekl: "Je soutěž bez diváků, to by se na Novém Zélandu nestalo".

Vytisknout

Diskuze: Vypadne Austrálie letos z kalendáře MS?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Valašská Rally (CZE)

První zahraniční triumf v XTG Opel Adam Cupu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud