Hirvonen: Taková zima, to jsem ještě neviděl

Tomáš Musil, 31. října 2008, 14:57 Google+

OHLASY JEZDCŮ PO PRVNÍ ETAPĚ JAPONSKÉ RALLY: V čele máme dvojici Fordů v pořadí Hirvonen, Latvala. Přesně to, co potřebuje, si zatím hlídá Loeb, jelikož i třetí příčka mu stačí k titulu. Jak hodnotí uplynulou etapu?

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Japan (JPN)

Rally Japan (JPN) | foto: Archiv RallyZone.cz

Sdílejte článek

Mikko Hirvonen
"Máme za sebou náročnou etapu, s autem jsme se však dobře sžili, a proto jsem mohl téměř celý den tlačit na pilu. Z rána bylo na trati hodně bláta, navíc teplota byla hodně dole. Dokonce bych řekl, že byla taková zima, že jsem nemohl zahřát ani pneumatiky. Přesto však auto drželo perfektně. Neočekával jsem, že na trati bude nějak moc sněhu, což se i potvrdilo, ale na pár místech, kde se dost krátily zatáčky, mírný nános byl. Odpoledne už byla trať vcelku rozježděná, ale čekal jsem, že to bude i horší. Nejhorší byly ty vyjeté koleje, nakonec jsem ale dojel vcelku v pohodě. Zítra nás čeká trochu rozdílná trať, více širší a mnohem rychlejší, ale zároveň zrádná, protože na trati je velké množství šotoliny. Musíme si zvyknout na jiný rytmus a doufat, že bude dostatečně rychlý."

Jari-Matti Latvala
"Druhé místo je určitě skvělé, ale z dnešku mám trochu rozpačité pocity. Bylo to pořád nahoru a dolu. Sice jsem neudělal žádnou velkou chybu, ale nedařilo se mi najít to správné tempo. Hlavně v prvních dvou RZ jsme sice tlačili, ale v zatáčkách jsme byli většinou moc venku, pak jsme ale pár věcí pozměnili, což se ukázalo jako správný krok. Podmínky byly hodně náročné, jelikož hodně pršelo, občas jsem si připadal, že jedu na ledu, proto jsem jel opatrněji."

Sebastien Loeb

"Snažil jsem se soustředit na sebe, ale zároveň jsem si hlídal ztrátu na naše soupeře, abych zůstal alespoň v nějakém závěsu za nimi. Každopádně jsem velmi rád, že už to máme za sebou, protože přímo nenávidím defenzivní jízdu. Nicméně třetí místo je to, kvůli čemu tady jsme a dobře víme, co nám to zaručuje, ačkoliv se na titul snažím nemyslet. Zítra nás čeká velmi náročný den, očekávám, že to bude velká bitva."

Dani Sordo
"Všechno šlo podle našich představ. Dostali jsme se do dobrého tempa, kdy jsme byli rychlí a zároveň jsme nemuseli riskovat. S naší pozicí jsem byl také spokojen, ale pak najednou, během RZ6, jsme byli bez šťávy. Bohužel nám odešel motor a museli jsme zastavit. Byl jsem opravdu velmi zklamaný, ale doufám, že tým zvládne dát auto do pořádku a zítra budeme moci opět nastoupit v rámci SupeRally."
Vytisknout

Diskuze: Hirvonen: Taková zima, to jsem ještě neviděl

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Sordo, Dani

Sordo odstoupil, proč?

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud