Petter Solberg: Henningu máš velké štěstí

iM2, 1. července 2009, 08:25 Google+

Petter Solberg ocenil výkon svého bratra Henninga v Polské rally, ale zároveň prohlásil, že měl Henning velké štěstí, když získal třetí místo. Na bednu si totiž brousil zuby i Petter, ale kvůli oleji na předním skle se musel spokojit s místem čtvrtým.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
WRC

WRC | foto: www.rallyzone.cz | Trdla, Martin

Sdílejte článek

Do poslední etapy vystartoval jako rychlejší z obou sourozenců právě Petter. Hned na první RZ dne, se ale propadl za svého bratra. Důvodem byl olej, který pokrýval přední sklo jeho privátní Xsary WRC. Problém připravil “Hollywooda“ asi o 10 sekund, jeho celková ztráta v cíli na Henninga ale činila vteřin 30. I přesto si Petter věří, že by byl schopen nebýt problémů bratra porazit.

„Tohle byla neuvěřitelně rychlá rally. Jeli jsme absolutně na hraně, ale nestačilo to. Naše staré auto postrádá dostatek výkonu motoru v porovnání s ostatními speciály. Je prakticky nemožné udržet se nových vozů na rychlých sekcích zkoušek,“ smutní bývalý jezdec Subaru.

„Problémy s olejem, který se dostal na naše přední sklo, nás staly v neděli ráno hodně sekund. Jinak jsem si jistý, že bychom byli schopni udržet Henninga za námi,“
prohlašuje sebevědomě Petter. Jeho bratr odhodnotil podium takto: „Wow, ten konec soutěže byl pro mě skvělý, pro Ford už méně.“

Byla tohle poslední soutěž Xsary v rukou Pettera?

Charakteristika tratí finské soutěže je docela podobná těm, které jsme mohli vidět v Polsku. Proto se zde neustále nabízí otázka, zda-li Petter nevymění vůz. Nedávno testoval Misubishi nebo Subaru, o testu Peugeotu jsme Vás již informovali.


Vytisknout

Diskuze: Petter Solberg: Henningu máš velké štěstí

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

WRC

Solberg se tlačí do továrního Fordu!

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud