Kubica nakonec mění ME za MS! Pojede s DS3 RRC WRC2

iM2, 4. března 2013, 11:08 Google+

Robert Kubica se konečně rozhodl. Místo Mistrovství Evropy v rally pojede Mistrovství světa v automobilových soutěžích. Polák bude využívat vůz Citroën DS3 RRC, jeho program v MS začíná v Portugalsku, aby si na vůz zvykl, odstartuje i na Kanárských ostrovech v rámci ME.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kubica, Robert

Kubica, Robert | foto: www.ircseries.com

Sdílejte článek

Robert Kubica se rozhodl upřednostnit rally před DTM, to už víme. Původně se však mělo za to, že bude jezdit v ME, teď ale došlo ke změně a uvidíme jej v rámci MS v kategorii WRC2. První start jej čeká v Portugalsku, v rámci testování odstartuje i na Kanárských ostrovech.

"Před tím, než jsem se rozhodl pro MS s Citroënem, zvažoval jsem spoustu nabídek. Pořád jsem však byl v kontaktu s Citroënem a chtěli jsme společně něco udělat. Teď už se těším na to, že budu mít šanci opět jezdit na nejvyšší úrovní," říká Robert Kubica.

Na Kubicu letos čeká 7 soutěží ve WRC2, je možné, že se sem tam objeví i v ME: "Rally na Kanárských ostrovech bude pro mě zajímavou výzvou. Už se nemohu dočkat, až soutěž odstartuje. Nemám však žádný cíl, jaký výsledek bych chtěl zajet. V rally se toho musím ještě hodně naučit a zlepšit se. To mi umožní jen větší počet soutěžních kilometrů."

Kubicova DS3 RRC bude speciálně upravena - místo sekvenční převodovky bude smět řadit joystickem pod volantem, navíc na levé straně. To musela schválit samotná FIA. To však není jediná úprava, kterou bude Kubica na svém voze mít, více už nám prozradí šéftechnik Citroënu, Xavier Mestelan-Pinon: "Mimo to jsme ještě museli upravit ruční brzdu. Místo zatáhnutí ji bude ovládat zatlačením dopředu."

"Jsem moc rád, že máme Roberta v týmu. Jeho partneři pomohli zajistit program s vozem velmi podobným strojům WRC. Jeho spojení se značkou Citroën je skvělé, děkuji také FIA, že nám vyšla vstříc," zakončil Yves Matton, šéf Citroënu.

Vytisknout

Diskuze: Kubica nakonec mění ME za MS! Pojede s DS3 RRC WRC2

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Hirvonen, Mikko

Hirvonen: Bez Loeba to v Mexiku zvládneme, snad vyhrajeme

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud