Solberg se tlačí do továrního Fordu!

iM2, 1. července 2009, 08:01 Google+

Henning Solberg hodil rukavici svému šéfovi, Malsolmu Wilsonovi, když prohlásil, že on by mohl pomoci továrnímu týmu BP Ford Abu Dhabi WRT se ziskem titulu mezi týmy. Henning chce pouze opravdu tovární auto.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
WRC

WRC | foto: www.rallyzone.cz | Trdla, Martin

Sdílejte článek

Henning Solberg sváděl po celou dobu soutěže v Polsku souboj se svým bratrem Petterem a Sebastienem Ogierem. Z tohoto souboje nakonec vítězně vzešel právě Henning Solberg. Konečné pódiové umístění získal Nor díky chybě, kterou na poslední speciálce vyrobil Jari-Matti Latvala.

Latvala již letos vyrobil chyb nespočet, ale tahle byla pro modrý ovál zvlášť tvrdá. Kdyby Latvala dokončil druhý, mohl Ford ztrácet na Citroën pouhých 6 bodů. „Kdybych měl ve Finsku opravdové tovární auto, tak bych mohl porazit Daniho a možná bych pomohl týmu získat titul mezi týmy. Věřím tomu!“ prohlašuje sebevědomě Henning.

Staršího Solberga v Polsku trápilo nastavení jeho Fordu, to se ovšem během soutěže lepšilo, což vyústilo až v nejrychlejší časy na RZ15 a RZ16. Zisk šesti bodů ho vynesl v tabulce jezdců na čtvrté místo. Solberg má o dva body víc než Jari-Matti a před ním se nachází pouze tovární jezdci Citroënu a Mikko Hirvonen.

Henning chce tovární auto, pak Ford získá titul


„Ve čtvrtek jsem se po shakedownu necítil ve voze moc dobře, ale na konci soutěže to už bylo dobré. Na této soutěži jsem musel jet tak rychle, jak jen to šlo. Celou soutěž jsem bojoval s bratrem Petterem. Ty nejrychlejší časy z neděle jsou opravdu skvělé. Hodně jsme se toho naučili a tato rally má opravdu fantastické, i když těžké, zkoušky. Tohle je přesně výsledek, který jsme chtěli,“ zakončil Henning.

 

Vytisknout

Diskuze: Solberg se tlačí do továrního Fordu!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

rally ypres

Wilks: Proton je skvělý vůz

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud