Solberg: Přijde Loeb do rallycrossu? Pokud ano, už se těším na souboje

iM2, 3. února 2016, 23:20 Google+

Petter Solberg řekl, že by bylo fantastické, kdyby mohl znovu bojovat se Sébastienem Loebem, tentokrát však ve World Rallycross Championship.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Petter Solberg ještě v dobách svého působení u továrního týmu Subaru

Petter Solberg ještě v dobách svého působení u továrního týmu Subaru | foto: Subaru WRT

Sdílejte článek

Petter Solberg se nyní pečlivě připravuje na obhajobu svých dvou titulů ve World Rallycross Championship z let 2014 a 2015. Nor očekává náročnou sezonu, když spousta jeho kolegů přes zimu hodně zapracovala na svoji konkurenceschopnosti a vývoji aut. 

Rallyový mistr světa z roku 2003 také naznačil, že by jeho dlouholetý rival z WRC, Sébastien Loeb, mohl vstoupit do rallycrossu a zde by spolu mohli znovu bojovat. Ve WRC spolu bojovali takřka dekádu a Loeb v roce 2004 Solberga na rallyovém trůnu nahradil a následně pak získal dalších osm titulů v řadě! Loeb zatím stále neprozradil, jaké jsou jeho plány na rok 2016 poté, co byl odejit z programu Citroënu ve WTCC. 

Francouz se nedávno vrátil ze svého prvního Dakaru, na kterém dokázal polovinu soutěže vést, pak ale chyboval, šel přes střechu a nakonec skončil devátý

"Peugeot teď přichází se třemi novými auty z Francie a jsou zde zvěsti, že Sébastien Loeb plánuje účast v MS [v rallycrossu], takže víme, že musíme mít plán. Myslím, že ještě jeden rok jako soukromník je možný a pro rok 2017 tvrdě pracujeme na získání podpory od [nějakého] výrobce," říká Petter Solberg"Ještě to není oficiální, ale slyšel jsem zvěsti, že Loeb přichází do šampionátu. Myslím, že by bylo fantastické s ním opět bojovat. Všechno to velmi rychle vyrostlo a věci vypadají opravdu dobře."

img-responsive

Ve WRC Petter svoji kariéru prozatím zakončil za volantem Fordu Fiesta RS WRC od M-Sportu v sezoně 2012 | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Bez ohledu na to, jestli na Loeba čeká premierová sezona ve WRX, Solberg očekává těžší sezonu v roce 2016, než byly dvě předchozí zakončené titulem pro Nora. Do budoucna by chtěl získat tovární podporu Citroënu. 

"Obhájit šampionát je vždy o hodně těžší. Když něco vyhrajete, tak ostatní týmy na to tlačí o to tvrději, aby se vás pokusily porazit. Mnoho týmů teď má vysoce ceněné inženýry z jiných oblastí motorsportu, takže rallycross se stává vysoce technickou disciplínou. 

Nikdy jsme neměli podporu z továrny Citroënu, všechna naše auta jsme si stavěli sami, ale je to OK. Jako tým jsme šťastní, ale tovární podpora by pomohla, takže bychom mohli více testovat a mohli bychom posunout úroveň o něco výše než [byla] předtím," zakončil Petter Solberg.

Vytisknout

Diskuze: Solberg: Přijde Loeb do rallycrossu? Pokud ano, už se těším na souboje

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

GPD RallyCup Kopřivnice I. 2016

Obrazem: GPD RallyCup Kopřivnice

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud