V blátě a sněhu nejlepší Stohl

Tomáš Urban, 10. listopadu 2007, 12:43 Google+

RALLY WALDVIERTEL - 1. ETAPA; Bláto a sníh, to všechno je letošní Waldviertel rally. Odstartovalo do ní 121 posádek a Štěpánovi Vojtěchovi se prozatím daří.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Stohl, Manfred

Stohl, Manfred | foto: OMV Kronos WRT

Sdílejte článek

Podle předpokladů se ujal vedení Manfréd Stohl. Velmi mu sekunduje jeho stájový kolega Beppo Harrdach (+4,3s) Oba jedou s Mitsubishi Lancer na zemní plyn. Třetím mužem pořadí první etapy je Štěpán Vojtěch (+31,8s) startující za ÖMV Bixxol Rally Team. Čtvrtý je Hermann Gassner (Mitsubishi Lancer EVO IX) + 49,2. Pátý je Polák Michal Kosciuzsko (Fiat Grande Punto S 2000) +56,5, šestý je domácí Andrea Waldherr (Volkswagen Polo S2000) +1,05,8.

Na druhé RZ opustil rally jeden z favoritů Slovinec Andrej Jereb (Peugeot 207 S2000, ÖMV Bixxxol Team) – porucha motoru.

Překvapením je deváté místo navrátilce na Rakouské tratě Seppa Haidera s produkčním Mitsubishi EVO IV.

Letošní Waldviertel Rally nezůstala bez české účasti. Peter Gavlák je osmý +1,40,1; Jiří Tošovský je na místě patnáctém. Liška je osmnáctý, Igor Vlasatý je dvacátý, o pozici za ním je Radek Mifka  S velkým náskokem vede třídu A5 Josef Sedláček – Škoda Fabia, třídu N2 stejně tak vede Jiří Trojan (VW POLO).

 Někteří naši krajané už v rally nepokračují. Již na druhé RZ opustil trať Pletka (Citroën C2 A5). Problémy na RZ 3 měli i Michal Riečica (Subaru Imreza WRX STI t. C) – převodovka a Lukáš Pondělíček (Škoda Felicia Kit CAR) – technické problémy.

Komentáře po první etapě:

STOHL (N4):  Na prvních dvou RZ nám třikrát zhasl motor. V servisu jsme tento problém odstranili.Jinak si jízdu užíváme. Nemyslím si že Beppo Harrach nám vítězství lehce daruje. Je škoda, že jsme nemohli první čtyři RZ jet úplně na plno, protože bychom si určitě vybudovali větší náskok než máme v cílí první etapy.

HARRACH (N4): V první etapě  jsme potvrdili naše velmi dobré výkony v letošní sezóně. Už se těším na sobotu, kdy výrazně poměříme síly s Manfredem.

WALDHERR  ( S2000): Auto jsme dostali až ve čtvrtek. Moc jsme se s autem nesvezli. Budeme udržovat pořadí a v rámci našich možností budeme zrychlovat. Hlavně nechceme ublížit autu.

Do cíle první etapy dorazilo 93 posádek. Zítra pokračuje rally druhou etapou.

Vytisknout

Diskuze: V blátě a sněhu nejlepší Stohl

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Citroen Total WRT

Martin Prokop testoval Citroën Xsara WRC

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud