11. RI Okna Rally Ice Tour představuje lednový program na zlínském Čepkově

Jiří Hejtmánek, 7. ledna 2019, 08:31 Google+

Start jedenácté hokejové benefice jezdců rally - RI Okna Rally Ice Tour 2019 je v plánu sice až za měsíc, konkrétně 9. února, ovšem pořadatelé akce připravované na zimním stadionu Luďka Čajky ve Zlíně, se rozhodně nenudí. Kromě příprav samotného hokejového duelu pořadatelé navázali spolupráci s jedním z největších obchodních center ve Zlíně, Nákupním centrem Čepkov, kde připravili premiérovou měsíční prezentaci rally sportu.  

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Ice Tour

Rally Ice Tour | foto: Archiv

Sdílejte článek

Pro návštěvníky Čepkova je připravena v době od pondělí 7. ledna až do samotného dne konání utkání jezdců rally nejen prezentace 11. RI Okna Rally Ice Tour, ale také výstava několika soutěžních vozů, rallyového trenažeru, nebo výstava velkoformátových fotografií z prostředí domácích soutěží fotografa Jana Duška. K němu se přidá i známý fotograf a cestovatel Ondřej Záruba, který v prostorách pasáže představí obrazy z prostředí Rally Dakar.

„Jsme rádi, že si pořadatelé Rally Ice Tour i přes náročné přípravy našli čas přichystat také akce i u nás. Věřím, že si v průběhu celého měsíce u nás najdou své nejen fandové rally, ale u exponátů se zastaví také běžní návštěvníci Čepkova," vítá s povděkem vznik spolupráce zástupce nákupního centra a koordinátor výstavy Leoš Pavlůsek. Kromě stálé expozice se mohou návštěvníci Čepkova těšit také na pravidelný sobotní doprovodný program.

Hned první sobotu 12. ledna se mohou zájemci zastavit pro autogram dvojnásobných mistrů České republiky v rally ve třídě 8. „Povídání o uplynulé sezoně a moderovanou autogramiádu posádky Petr Krajča a Jan Houšť doplní účastník mistrovství České republiky historických vozů Petr Němec, jehož závodní automobil Vaz 21011 MTX bude součástí expozice soutěžních vozů. Pilota „sovětského“ vozu doplní jeho příležitostný spolujezdec Jaroslav Krajča, který usedal v uplynulé sezoně převážně na sedadlo spolujezdce ve voze Lada VFTS po boku Martina Černého, a to především v domácí rallysprintové sérii," přiblížil hlavní bod prvního čepkovského rallyového víkendu Leoš Pavlůsek. 

Druhá sobota bude na Čepkově patřit příznivcům virtuálního závodění. Po celý den bude probíhat soutěž na exkluzivním trenažeru Hyundai i20 WRC zlínské společnosti SRS, který je k nerozeznání od skutečného soutěžního vozu.

Třetí sobota bude patřit opět sběratelům podpisových karet. „Podepisovat se při komentované autogramiádě s překvapením budou nejen členové RI Okna racing týmu - Jan Jelínek s Petrem Ingrem, ale také jejich hosté - Miroslav Jakeš, Martin Březík, či legenda domácích soutěžních tratí Roman Kresta," představil další aktéry sobotní čepkovské prezentace jeden z pořadatelů Rally Ice Tour Roman Konečný. „Prostor zde samozřejmě dostanou také největší partneři Rally Ice Tour. Společnosti RI Okna a Vinařství Kněží Hora ze Bzence budou po celou dobu trvání akce na Čepkově prezentovat své výrobky," připomenul prezentaci významných partnerů Rally Ice Tour na Čepkově Roman Konečný.

Závěrečná sobotní akce bude určena především pro příznivce dálkových soutěží. „Cestovatel a fotograf Ondřej Záruba připravuje krátce po svém návratu z letošního Dakaru besedu o této nejnáročnější dálkové soutěži. Beseda bude spojená s projekcí fotografií a videí z tohoto těžkého závodu," přibližuje zajímavý závěrečný program s názvem „Rally výstava na Čepkově“ její koordinátor Leoš Pavlůsek.

 

Rally výstava na Čepkově - harmonogram doprovodných akcí:

Pondělí 7. ledna - pátek 8. února 2019

- Stálá expozice fotografií z prostředí české rally Jana Duška a Rally Dakar Ondřeje Záruby,

- výstava soutěžních vozů rally.


Sobota 12. ledna 2019, 16.00 - 18.00 hodin

- Autogramiáda dvojnásobné mistrovské posádky v rally třídy 8 - Petr Krajča - Jan Houšť, prezentace jejich vozu Renault Clio Sport a hostů - Petra Němce a Jaroslava Krajči,

- bezplatná degustace vín z vinařství Kněží Hora,

- RC Modely RC klubu ZEDART Zlín.


Sobota 19. ledna 2019, 10.00 - 18.00 hodin

- Závod na rally trenažéru Hyundai i20 WRC (SRS),

- bezplatná degustace vín z vinařství Kněží Hora.

 

Sobota 26. ledna 2019, 16.00 - 18.00 hodin

- Představení RI Okna Racing teamu s autogramiádou posádky Jan Jelínek - Petr Ingr a  

  hostů Martina Březíka, Miroslava Jakeše a Romana Kresty,       

- RC modely RC klubu ZEDART,

- bezplatná degustace vín z vinařství Kněží Hora.

 

Sobota 2. února 2019, 10.00 - 18.00 hodin  

- Beseda s výstavou fotografií a videoprojekcí fotografa a cestovatele Ondřeje Záruby o Rally Dakar (začátek v 16.00 hodin),

- závod na rally trenažéru Hyundai i20 WRC (SRS),

- bezplatná degustace vín z vinařství Kněží Hora.

 

Vytisknout

Diskuze: 11. RI Okna Rally Ice Tour představuje lednový program na zlínském Čepkově

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Traiva RallyCup Kopřivnice - prosinec

Prosincová Traiva pro Mikuláštíka, Podešvu, Pochlopieňa a Vichtu

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud