Zlín se o víkendu otřese v základech a Honza Černý bude u toho

Petr Eliáš, 24. srpna 2017, 08:58 Google+

MOGUL ŠKODA ACA Racing tým míří na Barum Czech Rally s posádkou Jan Černý – Petr Černohorský startující se Škodou Fabia R5.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Bohemia (CZE)

Rally Bohemia (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Mistrovství světa v rally má své Rallye Monte Carlo nebo Finskou Rally. Podobnou ikonu mezi evropskými soutěžemi je Barum Czech Rally Zlín, která startuje již v pátek 25. srpna 2017. Pro MOGUL ŠKODA ACA Racing tým je zlínská „Barumka“ soutěží, která má nejlepší atmosféru a největší konkurenci v celém šampionátu ERC mistrovství Evropy a TrueCam MČR v rally, kde posádce MOGUL ŠKODA ACA Racing týmu patří průběžně třetí místo. Jan Černý s Petrem Černohorským dosáhli v předchozích dvou letech na Barum Czech Rally Zlín skvělých výsledků, kdy zde v roce 2015 obsadili v tvrdém boji šestou příčku ještě se starší Škodou Fabia S2000, a v loňském roce dokonce třetí příčku při své premiéře s novou Škodou Fabia R5.

Barum Czech Rally Zlín letos nabídne celkem 15 rychlostních zkoušek, které jsou známé svým hodně náročným charakterem. Na trati Barum Rally lze najít technické úseky na uskákaném a místy dost rozbitém asfaltu, jako jsou třeba legendy mezi „erzetami“ s názvy Troják či Semetín, ale také hodně rychlé úseky, kde motory soutěžních vozů zvoní pořádně dlouhou dobu v omezovači. Tento koktejl dělá z „Barumky“ jednu z nejnáročnějších soutěží celého evropského mistrovství a posádka MOGUL ŠKODA ACA Racing týmu v přípravě na nadcházející rally neponechala nic náhodě. Tým absolvoval důkladné dvoudenní testování a ještě v úterý před startem využil možnosti testování přímo na Zlínsku. Následovat budou seznamovací jízdy a v pátek ráno shakedown a kvalifikační rychlostní zkouška. První vrchol zažije Barum Czech Rally už v pátek večer, kdy do ulic Zlína, a zejména Baťova areálu, vyrazí soutěžní vozy na noční superspeciálku. Centrum Zlína se při ní doslova otřásá v základech a trať lemují desetitisíce bouřlivě fandících diváků. Ve dvou následujících etapách účastníci „Barumky“ absolvují celkem 215 ostrých soutěžních kilometrů a na ty úspěšné čeká cílová rampa v neděli odpoledne v centru Zlína.

Jan Černý, jezdec MOGUL ŠKODA ACA Racing týmu: „Na Barumku se každý rok těším asi nejvíc z celého mistrovství. Zdejší atmosféra se musí zažít. Všechno tady rallysportem doslova žije a Zlín se na tento víkend stává centrem evropského rally. Náš MOGUL ŠKODA ACA Racing tým rallysportem také žije, a tak musíme být u toho. Všichni se pečlivě chystáme na každou soutěž, kde startujeme, ale u Barumky je v tom ještě něco málo navíc, co se jen těžko popisuje. Možná nás strhne ta neskutečná atmosféra. Loni se nám tady podařil skvělý výsledek s novým autem a celý tým to tehdy hodně povzbudilo. Letos se nám na soutěžích mistrovství Evropy nedaří a nevyšlo nám to ani na poslední soutěži v Polsku. Bojujeme ale dál a i na Barumce startujeme v barvách reprezentačního týmu ACCR a chceme reprezentovat dobře. Barumka je hodně těžká soutěž a stát se může cokoliv. Rally mě baví právě díky své obtížnosti a díky tomu, že se musí zdolávat množství překážek a nic není jednoznačné. Celý tým se v posledních dnech pečlivě připravoval a my se budeme snažit v neskutečně silné konkurenci Barumky uspět. Těšíme se na vás na rychlostních zkouškách a zastavte se za námi i v Otrokovicích v servisní zóně, bude to tam „DOBŘE HUSTÝ.“

Vytisknout

Diskuze: Zlín se o víkendu otřese v základech a Honza Černý bude u toho

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Bratři Szejové stojí před nejdůležitějším závodem MČR

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud