Volkswagen natestoval před Monte Carlem takřka 1 000 kilometrů

iM2, 27. prosince 2015, 23:06 Google+

Tovární tým Volkswagenu nenechává nic náhodě, před Rally Monte Carlo najezdili jeho jezdci, Sebastien Ogier, Jari-Matti Latvala a Andreas Mikkelsen opravdu velké množství kilometrů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Volkswagen se na Monte připravil svědomitě

Volkswagen se na Monte připravil svědomitě | foto: Red Bull

Sdílejte článek

Tovární tým Volkswagenu se pilně připravoval na Rally Monte Carlo se všemi třemi posádkami a testovacím speciálem Polo R WRC. Během šesti dní před branami francouzského města Gap absolvovaly posádky Sébastien Ogier/Julien Ingrassia, Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila a Andreas Mikkelsen/Anders Jaeger dohromady asi 1 000 kilometrů. Hlavním bodem zájmu bylo nastavení auta a testy pneumatik.

"Rally Monte Carlo je z mnoha důvodů opravdovou legendou. Díky jejím permanentně měnícím se povětrnostním podmínkám mezi ledem, sněhem, mokrem a suchem je tím, proč je Monako tak známé: Hazardem. Navíc je to první soutěž v kalendáři MS a všichni jezdci, spolujezdci, výrobci startují s nulovými body. Každý chce novou sezonu odstartovat co možná nejlépe a vzít si do dalších soutěží minimálně jeden moment," říká šéf továrního týmu VW, Jost Capito.

img-responsive

Jost Capito, šéf továrního týmu VW, má v posledních letech důvod k radosti, bude tomu tak i v sezoně 2016? | foto: Volkswagen Motorsport

"Testovací jízdy tak mají velký význam, aby se člověk odpovídajícím způsobem připravil na těžký úkol. Potřetí v řadě budeme lovenou zvěří a lépe než kdy dříve připravenými soupeři: Hyundai představil nové auto, M-Sport Ford posílil v oblasti jezdců a spolujezdců. Musíme tak do sezony odstartovat odpovídajícím způsobem posilnění. A díky testovacím jízdám také s dostačujícími zkušenostmi na Monte."

Na Monte Carlu na posádky čeká na jedné straně led a sníh, černé ledové plotny, mokro, na straně druhé ale třeba i sucho. S povětrnostními podmínkami na Monte Carlu se dá navíc jen těžko kalkulovat a předvídat je. Volkswagen ale nechtěl nechat nic náhodě, a tak testoval třeba na Col de Perty - chyběl jim ale sníh. Testovalo se také asi 70 kilometrů od města Gap, které je mezi 21. a 24. lednem centrem Rally Monte Carlo. Zkoušely se různé varianty nastavení auta a kombinace soutěžních gum Michelin.

Vytisknout

Diskuze: Volkswagen natestoval před Monte Carlem takřka 1 000 kilometrů

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Auto Show Slovakia Ring (SVK)

KL Racing na Hungaroring s dvoma EVO 9-kami

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud