Aleš Jirátko a BMW 2002 TI ve Vyškově

Tomáš Urban, 17. dubna 2008, 15:14 Google+

Po smutné rally Lavantal zavítá posádka Aleš Jirátko - Roman Opletal na Rally Vyškov nově s mediální podporou rallyzone.cz

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Jirátko, Aleš - Opletal, Roman

Jirátko, Aleš - Opletal, Roman | foto: Dokulil, Jiří

Sdílejte článek

Posádku doktora Aleše Jirátka není třeba dlouze představovat. Jeho modré BMW 2002 Ti brázdí rychlostní zkoušky už delší dobu. V loňském roce jim patřila v celkovém hodnocení Mistrovství republiky historických vozidel třetí příčka.

V letošní sezóně se posádka rozhodla startovat na soutěžích v rámci Mitropa Rally Cupu Historických vozidel. První soutěží byla Lico Lavantal Rally v Rakousku. Zde patřilo této moravské posádce vysoké startovní číslo. Díky němu se museli prokousávat pomalejšími vozy Yugo. Soutěž byla po tragické havárii po šesté rychlostní zkoušce ukončena. Posádce SAS Zlín patřila v té době 72. pozice. Nebýt této havárie, určitě by se posunuli ještě dopředu.

Soutěži v Rakousku předcházela horečná příprava vozu, mechanici vůz do tří hodin do rána dávali dohromady a ráno vyráželi tři mechanici s vozem do Rakouska. Jezdec k tomu říká: "Příprava byla náročná, musím poděkovat mechanikům, že vše zvládli na jedničku. Rally byla pro tragickou havárii ukončena. Všechny nás smrt Breitenedera velmi zasáhla, atmosféra byla nezáviděníhodná,"

Dalším svezením je Böttcher Rally Vyškov. V loňském roce zde také posádka startovala.  Po první etapě byli na druhém místě v MČR Historických vozidel. Po celou dobu závodu sváděli velký boj se Zdeňkem Tichým, který nakonec prohráli a skončili třetí v historikách. Letos zde posádka Aleš Jirátko - Roman Opletal pojedou v rámci volného poháru Historických vozidel. Aleš Jirátko k tomu říká: "Soutěž ve Vyškově pro nás bude něco jako testovací. Po Rakousku jsme nechali zrevidovat kardan. Teď jedeme do Vyškova vše vyzkoušet,".

Zlínský pilot tak pojede v poměrně známém, téměř domácím prostředí. Zastihli jsme jej ve fázi příprav a jak taková příprva na rally probíha? Aleš Jirátko na to říká: "Příprava probíhá, jako již tradičně velmi horečně. V pondělí jsem mechanikům dovezl kardan, takže snad se auto stihne nachystat. Musím sladit ordinaci, přejímku a seznamovací jízdy, ale všechno zvládneme,".

V zahraničí se objevíme v další soutěži Mitropa rally Cupu což bude Castrol Rally  23.-24.5.-pořádá se
opět poblíž Wolfsbergu v Korutanech.

Modré BMW 2002 TI bude mít na dveřích startovní číslo 71.

Vytisknout

Diskuze: Aleš Jirátko a BMW 2002 TI ve Vyškově

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Firla, Lumír

Vyškovský reparát

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud