Černý v Českém Krumlově po první etapě vede dvoukolky

Radka Matthey, 25. května 2013, 00:57 Google+

Honza Černý s Pavlem Kohoutem startují na Rallye Český Krumlov s Peugeotem 208 R2 a vedou si skvěle.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Černý, Jan - Kohout, Pavel

Černý, Jan - Kohout, Pavel | foto: www.rallyzone.cz | Krajča, Ondřej

Sdílejte článek

Průběžně vedoucí pozice mezi dvoukolkami, vedení ve třídě 6 a celkově osmé místo absolutně, to je výsledek posádky Peugeot Černý Racing Teamu po první etapě Rallye Český Krumlov. Lonští mistři Evropy rally zde startují s Peugeotem 208 R2 a vedou si opravdu dobře.

Rallye Český Krumlov zatím ničím nevybočuje z trendu letošních domácích soutěží rally, které byly bez výjimky zkrápěny vodou z dešťových mračen. Ti, kteří se přijeli do Českého Krumlova ohřát, také budou nespokojení, protože v Jižních Čechách je navíc velká zima. To jsou ale podmínky, které jsou vodou na mlýn Janu Černému s Peugeotem 208 R2. „Auto funguje bez větších problémů a v první sekci se nám dařilo dobře zvolit pneumatiky. Obuli jsme slicky a byla to správná volba. Déšť ještě nebyl tak silný. Ve druhých průjezdech bylo na trati už velké množství vody a nečistot a zvolnili jsme opatrnější tempo. Před námi je ještě mnoho kilometrů rychlostních zkoušek. Nic není rozhodnuto,“ komentuje průběh první etapy Jan Černý.

Jan Černý s Pavlem Kohoutem zatím svádějí pěkný souboj s Josefem Petákem a Alenou Benešovou, kteří startují s dvoulitrovým Cliem a nejen jejich souboji přihlíží tisíce diváků, které od tratí rychlostních zkoušek nevyhnala ani zima a déšť. Ve druhé etapě Rallye Český Krumlov ale na posádky čekají například dva průjezdy dlouhou a velmi zrádnou rychlostní zkouškou Malonty, a také rychlostní zkouška Kohout, která je zejména za mokra velmi kluzká. Vyvrcholením Rallye Český Krumlov bude dvojí průjezd RZ Lipno, po němž už soutěžící čeká jen přejetí cílové rampy v Českém Krumlově. Nic tedy zatím není jasné.

Přijďte fandit posádce Peugeot Černý Racing Teamu Jan Černý – Pavel Kohout a odneste si ze servisu novou podpisovou kartičku.

Vytisknout

Diskuze: Černý v Českém Krumlově po první etapě vede dvoukolky

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez láká téměř stovku posádek

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

reklama

Doporučujeme

rally český krumlov

Rally Český Krumlov po RZ 4: Pech je k nedostižení

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud