Peugeot 208 R2 a Jan Černý míří do Českého Krumlova

Radka Matthey, 23. května 2013, 11:09 Google+

Rallye Český Krumlov se stane dalším vystoupením Jana Černého a Peugeotu 208 R2. Nebude to ale zdaleka jediný Peugeot, který bude během českokrumlovské rallye budit pozornost.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Pech, Václav

Pech, Václav | foto: Josef Vyšata, RallyZone.cz

Sdílejte článek

 

Jan Černý s Pavlem Kohoutem od uplynulé Rallye Šumava, kde představili nový Peugeot 208 R2, rozhodně nezaháleli. Nejprve se na Azorských ostrovech zúčastnili soutěže ERC mistrovství Evropy v rallye a hned vzápětí začaly přípravy na další závod v České republice. Honza Černý v  uplynulém týdnu přivezl do Příbrami soutěžní speciál Peugeot 208 R2 přímo z dílen PH-Sportu, a tak při Rallye Český Krumlov, soutěži zařazené do Mediasport mezinárodního mistrovství ČR v rallye, bude již vůz zcela v péči mechaniků týmu Peugeot Černý Racing. „Uplynulé dny byly více než hektické. Museli jsme zajistit přepravu auta do České republiky a pak provést nejnutnější nastavení a úpravy vozu včetně polepů. V úterý jsme blízko u Příbrami absolvovali test, kde jsme najezdili asi 50 ostrých kilometrů. Bylo nutné nastavit podvozek nového vozu a vše přizpůsobit mým požadavkům. Věříme, že jsme na Rallye v Českém Krumlov dobře připraveni," komentuje hodně vysoké pracovní nasazení v posledních dnech Honza Černý.

Při Rallye Český Krumlov nebude ale Peugeot 208 R2 jediným vozem se lvem ve znaku, který bude budit pozornost diváků a novinářů. Na českobudějovickém výstavišti bude vystaven sériový model Peugeot 208 GTi při své české premiéře. Vůz s výkonem rovných 200 koní bude sice na statické výstavce, ale tuto sportovní novinku uvidí návštěvníci Rallye Český Krumlov i v pohybu. Jedním z vozů označených jako SAFETY bude totiž právě "gétéíčko", za jehož volantem bude sedět jeden mistr České republiky v rallye, jehož jméno zatím můžete jen tipovat. Tím ale výčet zajímavých Peugeotů v Českém Krumlově nekončí. V  rámci 2. New Energies Rallye Český Krumlov 2013, tedy soutěže vozů s elektrickým či hybridním pohonem, se v Českých Budějovicích představí Peugeot iOn. Tento adept na vítězství mezi elektromobily odstartuje v pátek 24. května v 11:15 z Tábora. Kolem 18:30 dorazí vozy s alternativním pohonem na výstaviště v Českých Budějovicích. Odtud začne v sobotu ráno druhá etapa, která bude zakončena přejezdem cílové rampy v Jelení zahradě v Českém Krumlově. Více informací o 2. New Energies Rallye Český Krumlov 2013 najdete na www.rallye-newenergies.cz.

A jaké jsou pocity posádky Jan Černý - Pavel Kohout před startem Rallye Český Krumlov?  „Do každé soutěže jdu vždy naplno a stejné to bude tady v Českém Krumlově. Je mi ctí, že tady mohu startovat s  Peugeotem 208 R2 se startovním číslem jedna na dveřích a budeme se s Pavlem rozhodně snažit, abychom patřili mezi ty nejrychlejší dvoukolky a soutěž úspěšně zvládli až do cíle. Trať Českokrumlovské rallye je hodně těžká a členitá a to by mohlo našemu Peugeotu svědčit. Zatím nás trochu straší předpověď počasí, která slibuje, že se ani Rallye Český Krumlov neodehraje za pěkného počasí. Na trati ale budeme mít všichni podmínky zcela stejné a my jsme tady před dvěma lety sváděli dvoukolkou za deště krásný souboj o vítězství ve třídě s Emilem Trinerem, kde jsme nakonec zvítězili a i v loňském roce jsme tady byli nejrychlejší dvoukolkou. Vzpomínky na tuhle soutěž mám tedy velmi dobré," dodává Jan Černý.

Rallye Český Krumlov odstartuje v pátek odpoledne diváckou rychlostní zkouškou v areálu výstaviště v  Českých Budějovicích a bude pokračovat dvěma etapami na Českokrumlovsku. Cílem v Jelení zahradě pod světově proslulým zámkem v Českém Krumlově, zařazeným do světového kulturního dědictví UNESCO projede vítězná posádka v sobotní podvečer. Peugeot Černý Racing zve všechny fanoušky k  návštěvě Rallye Český Krumlov.

 

 

Vytisknout

Diskuze: Peugeot 208 R2 a Jan Černý míří do Českého Krumlova

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Loga

Vzniká nový WRC Promoter GmbH

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud