Vítězná derniéra v Poháru mládeže

Tomáš Urban, 19. května 2008, 18:58 Google+

Uherskobrodský jezdec Martin Bujáček se spolujezdcem Billy Latifem se v sobotu představili na Thermica Rally Lužické hory, která se již tradičně konala v okolí Hrádku nad Nisou.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Bujáček, Martin

Bujáček, Martin | foto: Študantová,Irena

Sdílejte článek

Martin zde startoval již podruhé, což mu dovolilo využít zkušeností získaných v minulém roce. Po celou dobu soutěže panovalo pěkné počasí a jelo se na suchu.

Úvodní sekce rychlostních zkoušek je pro posádky Poháru mládeže neměřená. První rychlostní zkouška měřila 17 kilometrů, což je na sprint opravdu pořádná porce. Po defektu na druhém testu a zrušené třetí vložce již začalo závodění i pro mladé jezdce s vozy N1.

 

V úvodním testu jsem se snažil jet hodně rychle, aby mi Semiš příliš neujel, jelikož se zpočátku jelo hodně do kopce, což nám moc nesedí,“ uvedl Martin k první měřené zkoušce, ve které na vítězného Martina Semeráda ztratil jen 4,1s. Na druhém testu postihly největšího soupeře v boji o prvenství problémy s řazením a Martin na něj dokázal najet 21 sekund. Třetí test Martin takzvaně „prodal“, i když asi až moc a ztratil na Semeráda přes 10s. I to ovšem stačilo k udržení vedení a premiérovému vítězství kariéry pro talentovaného závodníka. Za druhým Martinem Semerádem dojel na třetím místě Jakub Urban a čtvrtý skončil Vladimír Mandík. 
 

„Celý závod proběhl bez problémů a krizovek, měl jsem jasný cíl soutěž dokončit po nevydařené Rally Vyškov. Nešlo tolik ani o výsledek, ale o dojetí do cíle. První sekce pro nás byla neměřená a bez problémů, až na defekt na konci RZ 2. Ve druhé sekci na RZ 4 jsem jel co to šlo a výsledkem byl velmi dobrý čas. Na pátém testu měl Semiš problémy s řazením a tady jsme získali rozhodující náskok,“ poznamenal Martin Bujáček k průběhu.

Celkově jsme vyhráli o 6,7s a bylo to naše první a zároveň poslední vítězství v Poháru mládeže, protože šlo asi o poslední závod s Fabií N1.“
Závěrem by chtěl Martin poděkovat spolujezdci Billu Latinovi, týmu WR motosport za velmi dobře připravené auto a také samozřejmě všem sponzorům, kteří start posádky umožnili.

TZ/ Libor Hladiš

Foto: Irena Študantová

 

Vytisknout

Diskuze: Vítězná derniéra v Poháru mládeže

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Votava, Jan

Martin Trdla na Lužických Horách

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud