Loeb chce všechno, Sordo je opatrnější

Tomáš Musil, 28. srpna 2007, 13:14 Google+

Dva týdny po Německé Rally čeká jezdce a jejich týmy přesun na druhou stranu naší zeměkoule. Na Novém Zélandu se pojede jedenáctý závod letošního Mistrovství světa a to 37. Ročník zdejší šotolinové soutěže.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Loeb, Sébastien

Loeb, Sébastien | foto: Citroën Sport

Sdílejte článek

V týmu Citroën Sport se s modelem C4 WRC představí dvě tradiční posádky – obhájce titulu a vítěz poslední Německé Rally Sébastien Loeb se spolujezdcem Danielem Elenou a posádka Dani Sordo/Marco Martí.

„Byl sem zcela ohromený jak touto zemí, tak i zdejšími zkouškami," vzpomíná Sébastien Loeb na své první vystoupení na zdejší Rally v roce 2002. „Jsou velmi rychlé a technicky náročné, ale příznivé pro naše vozy. Tohle je jeden z podniků, který si celý opravdu užívám. Naše testy s nastavením vozu na Nový Zéland pro nás dopadly skvěle, C4 ukázala potenciál a uděláme vše, co bude v našich silách, abychom dokázali vyhrát," doplnil Loeb.

Zcela jiný závod má před sebou jeho týmový kolega Dani Sordo, který zde pojede teprve podruhé.  Španěl očekávaně volí jiný přístup než jeho týmový kolega. „Ano, na minulý rok zde mám dobré vzpomínky," připomněl své páté místo z loňského roku. „Ale přeci jen stále nemáme tolik zkušeností s touto Rally, proto je naším cílem odjet co nejvíce kilometrů a posbírat další zkušenosti."

O něco vyšší cíle si dává Sébastien a Daniel: „Německá Rally ukázala, že Citroën C4 má na asfaltu stále navrch před našimi soupeři, a právě to nám teď, kdy budou následovat tři rally na pevném povrchu, hraje do karet," připomíná Seb. „Nicméně teď bude velmi důležité vyvíjet na Marcuse tlak a udělat vše pro to, abychom neztratili další body v boji o titul. Věřím, že skvělá práce celého našeho týmu, schopnosti vozu, dobrý pocit, který na zdejších zkouškách mám, že to vše nám pomůže," uzavírá Sebastien.

Vytisknout

Diskuze: Loeb chce všechno, Sordo je opatrnější

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Vojtěch, Štěpán

Rozhovor se Štěpánem před Rally Nový Zéland

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud