Rozhovor s vítězem Japosnké rally Hirvonenem

Tomáš Urban, 28. října 2007, 20:40 Google+

JAPONSKO - ROZHOVOR: Mikko Hirvonen z továrního týmu Ford se stal vítězem Japosnké rally, kde bezezbytku zastoupil svého kolegu Marcuse Grönholma.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hirvonen, Mikko

Hirvonen, Mikko | foto: Ford Motor Company

Sdílejte článek

Mikko gratulujeme k vítězství, které je Vaším třetím v této sezóně. Je to velice choulostivé téma. Jak těžké bylo pro vás páteční vedení v soutěži s vědomím, že Marcus odstoupil?

MH: Byla to velmi těžká situace. Byl bych velmi rád, kdyby Marcus získal titul a udělal bych všechno, abych Seba za námi udržel. Ale ve stejné situaci si nemůžeme dovolit ztratit body do poháru konstruktérů. Celý víkend byl velmi, velmi těžký.

V sobotu ráno jste odstartoval bitvu o udržení svého vedení se Sebastianem Loebem, úřadujícím světovým šampionem, který vám dýchal na záda a snažil se vás donutit jet na limitu?

MH: Nevím, ale cesta k úspěchu a útoku vede vždy přes riskování, a já riskoval. Bylo to uklidňující, vědět, že můj vůz je v pořádku Stejný pocit jsem měl i ve Finku, kde jsem taky vedl. Mohl jsem udělat co jsem chtěl, i nějaké chyby, ale vůz pořád pracoval perfektně.

Jste Marcusovi silným jezdcem v týmu, cítíte zodpovědnost přivézt domů vítězství pro tým a ještě pomoci Marcusovi k titulu?

MH: Určitě cítím, Bylo to velmi dobré, jsem velmi rád, že se to povedlo. Získal jsem vítězství a důležité body. Protože je to Marcusův poslední rok, chci mu pomoci titul získat. Bylo skvělé strávit s Marcusem poslední dva roky v týmu. Udělal pro mne za ty dva roky tolik, a já mu to chci vrátit tím, že mu pomohu získat titul.

Vypadá to, že po odchodu Marcuse budete právě vy svádět urputné boje se Sebem.

MH: Je to možné, i když ještě nevím jak to dopadne. To jsou věci příštího roku, nové rally, nové gumy, Cítím, že nejen já mohu zasáhnout do vrcholných bojů, ale taky třeba Dani a Henning.

Vytisknout

Diskuze: Rozhovor s vítězem Japosnké rally Hirvonenem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Hirvonen, Mikko

Japonsko: Vítězství uhájil Hirvonen

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud