Hirvonen triumfoval v Japonsku pro Ford

Tomáš Urban, 30. října 2007, 17:32 Google+

Vítězství se zrodilo po třech dnech dramatických zvratů. Vítězi se stala posádka BP – FORD WRT Mikko Hirvonen/ Jarmo Lehtinen. Bylo to již druhé letošní Hirvonenovo vítězství. Svým úspěchem si již zajistil celkové třetí místo v šampionátu jezdců WRC.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hirvonen, Mikko

Hirvonen, Mikko | foto: Ford Motor Company

Sdílejte článek

Hirvonenovo vítězství pomohlo Fordu k upevnění prvního místa mezi konstruktéry. Dvě soutěže před koncem sezóny má Ford náskok 34 bodů. Zisk za dvě soutěže je 36 bodů.


Charakteristické pro tratě Japonské rally jsou rychlé a úzké lesní cesty a hlavně nevyzpytatelné počasí na ostrově Hokkaido. První den trápila soutěžící mlha a prudký liják. Cesty se tak staly velmi kluzkými. Závěrečný den se počasí přece jen umoudřilo a na soutěžící vysvitlo slunce.

Hirvonen se dostal do vedení již v pátek odpoledne. To už ale nepokračovali v soutěži Loeb a týmoví kolegové Latvala a Gronholm, po haváriích. Poslední den tak měl  Horvonen náskok 38,2 vteřiny, který zkušeně uhájil před dotírajícím Sordem.

Gronholm: "Chtěl jsem i po této soutěži zůstat v celkovém pořadí před Sebem. Měli jsme po mém odstoupení štěstí, že Seb neudržel koncentraci a taky vyrobil chybu. My na následujících dvou soutěžích nesmíme vyrobit chybu a pokusíme se obě vyhrát."

Ředitel týmu BP – FORD  Malcom Wilson byl vítězstvím Hirvonena velmi potěšen: "Od poloviny včerejšího dne už nebyl pod velkým tlakem a jel velmi progresivně. Je to pro něj velmi důležité, neboť se připravuje jeho postup v rámci tými BP-FORD. Své šance se zhostil výtečně. Tato soutěž se vlbec nevyvíjela podle mých představ, ale v neděli jsme se znovu přiblížili k titulu v šampionátu značek."

Ředitel  FORD Team RS Jost Capito dodává: "Vítězství v Japonsku je pro nás velmi důležité, jelikož mít čtyři Focusy WRC mezi pěti nejlepšími vozy je skvělé a vypovídá o spolehlivosti vozů Ford. Vedení v obou šampionátech nám dává perfektní výchozí pozici pro napínavé finále ve dvou závěrečných podnicích letošní sezóny."

Předposlední soutěží WRC 2007 bude asfaltová Irská rally ve dnech 15.-.18. listopadu.

Vytisknout

Diskuze: Hirvonen triumfoval v Japonsku pro Ford

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Villagra, Federico

Australská rally požádala o odklad

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud