1. ne-povedená soutěž pro MG ZR S2000

Tomáš Urban, 21. listopadu 2007, 14:50 Google+

V právě skončené Rally Ireland se kromě nezvykle velkého počtu vozů WRC soutežil i jeden zástupce nové kategorie Super 2000.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
MSD

MSD | foto: Archiv RallyZone.cz

Sdílejte článek

V právě skončené Rally Ireland se kromě nezvykle velkého počtu vozů WRC soutežil i jeden zástupce nové kategorie Super 2000. Tím členem rostoucí rodiny bylo na mezinárodní scéně debutující MG ZR. Práce za volantem se ujal někdejší irský mistr skupiny N Roy White.

První etapu rozjel domácí pilot v rámci třídy N4 na konci třetí desítky a i následující zajeté časy jej řadily na umístění mezi nejpomalejší z prvních třiceti. Pilot to však neměl s vozem jednoduché, neboť mu v panujících obtížných klimatických podmínkách stávkovaly stěrače, což jistě nebylo nic příjemného. Nakonec si ani moc nezasoutěžil. Na vině naštěstí nebylo odstoupení z rally, ale několik zrušených zkoušek pro posádky ze zadní části pole.

Druhou etapu rozjel White jako vyměněný a na první zkoušce dosáhl pěkného třináctého času. Do druhé desítky se vklínil i na následujících dvou testech. Už to vypadalo na blýskání na lepší časy, když se najednou u vozu vyskytly potíže s převodovým ústrojím a druhou část sobotního soutěžení musela posádka vzdát.

V neděli se White s McAuleym na tratích své domácí rally znovu objevili a hned se zařadili tam, kde den předtím skončili. A sice do druhé desítky pořadí skupiny N. Nejlepšího třináctého času pak dosáhli v závěrečné krátké divácké zkoušce jedoucí se v nádherné scenérii na pobřeží. Na 23. příčce v N4 a 41. celkově skončil debut MG v MS jako takovém, ve Walesu nový speciál z dílen MSD čeká debut v rámci PCWRC. Za volant usedne Stuart Jones, v Irsku desátý muž klasifikace šampionátu produkčních vozů. 
Vytisknout

Diskuze: 1. ne-povedená soutěž pro MG ZR S2000

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Gronholm, Marcus

Ford: Jeden titul už máme, druhý chceme také

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud