Ford: Jeden titul už máme, druhý chceme také

Tomáš Urban, 21. listopadu 2007, 14:38 Google+

Podruhé v řadě slaví Ford titul mezi týmy. Oslavy ale kalilo odstoupení Marcuse Gronholma.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Gronholm, Marcus

Gronholm, Marcus | foto: Ford Motor Company

Sdílejte článek

Ford měl před Irskem velkým náskok, a tak mu k zisku titulu stačilo i čtvrté místo Mikko Hirvonena, ačkoliv tým Citroen bodoval naplno. Před závěrečným podnikem ve Walesu má tak Ford náskok 21 bodů, přičemž tým může v jednom podniku získat maximálně 18 bodů.

Po odstoupení Marcuse Gronholma bylo důležité, aby Mikko Hirvonen dojel nejhůře šestý, což zaručovalo Fordu titul mezi týmy. Mikko se patrně této taktice podvolil, neriskoval a ani příliš nebojoval o třetí místo s Latvalou.

„Byl to těžký víkend. Musel jsem si neustále připomínat, abych jel opatrně. Úkol jsem splnil a pro tým je zisk titulu úžasný. Jsem rád za všechny, zaslouží si to. Je těžké nejet úplně naplno, protože se špatně hledá rytmus. Jinak to ale nešlo, body jsme potřebovali. Nevím proč, ale letos mám ze zisku titulu lepší poci,“  říká Wilson st.

Marcus ještě o víkendu odjel domů, aby si vyléčil lehké namožení krku z nehody v první etapě. „Samozřejmě jsem zklamán, že jsme nedojeli, ale jsem rád, že Mikko získal potřebné body.“ Právě nehoda Gronholma tak kalí radost ze zisku titulu. Jeho šance na zisk titulu mezi jezdci jsou teď velmi malé. Takže teď, por zisku zisku titulu mezi týmy se celý tým Ford soustředí na podporu Marcuse Gronholma na Wales Rally GB.
 
Podle Malcolma Wilsona půjde Ford do Wales Rally GB s jedinou taktikou – udělat vše pro to, aby titul získal Marcus Gronholm. „Důležité je teď stát za Marcusem a celý tým je odhodlán udělat vše pro jeho titul mistra světa. Byla by to odměna za to, že nám dvakrát za sebou pomohl získat titul mezi týmy.
 
Malcolm mu ani nevyčítá jeho nehodu na Rally Ireland. „Bylo to ve velmi těžkém místě a svou roli sehrálo i to, že Marcus jel jako první. Byla to ale jeho chyba a na nic se nevymlouval. Věděl, že nemusí soutěž vyhrát, nejel úplně naplno, ale prostě se chytil do pasti. Myslím, že je teď ve Finsku jeden hodně zklamaný Fin...“

A jak takové nahánění Loeba může vypadat v praxi? Gronholm, Hirvonen, Latvala i Henning Solberg naplno, co to jde? Bude to na Loeba stačit? Udělá chybu?

Zajímavé ještě je, že Malcolm Wilson se po Irsku vyjádřil i k budoucnosti Jari-Matti Latvaly. „Není pochyb o tom, že to je hvězda budoucnosti. Jednou bude mistrem světa,“  uvedl doslova.

Pokud si tohle myslí, pak není důvod pochybovat o tom, že právě Latvala bude příští rok dvojkou u Fordu.
Vytisknout

Diskuze: Ford: Jeden titul už máme, druhý chceme také

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Semerád, Josef

Josef Semerád: Konec dobrý, všechno dobré!

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud