Jak se tým Subaru WRT přesunuje na závody?

Tomáš Urban, 26. listopadu 2007, 12:38 Google+

Podívali jsme se blíže na logistiku týmu Subaru mezi Rally Ireland a Rally Great Britain. Poslední podniky, Rally Ireland a Rally Great Britain, jsou od sebe poměrně blízko. Podívejme se tedy, jak takový přesun celého týmu vypadá.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Subaru WRT

Subaru WRT | foto: Subaru WRT

Sdílejte článek

Nejdůležitější lidé v týmu jsou především mechanici a inženýři, ale přesun celého týmu zabezpečuje velký počet ostatního personálu. O přesun doprovodných aut a kamiónů pro tři závodní vozy, Pettera Solberga, Chrise Atkinsona a Xevi Ponse, se stará tým šedesáti lidí.

Technický personál sbalil po posledním dni Rally Ireland všechny týmové vozy a kamiony a v pondělí 19. listopadu vyrazil ze Sliga (Irsko) na 536 km dlouhou cestu na domácí základnu v Bandury (Oxfordshire). Cesta trvala zhruba 12 hodin. Už 25. listopadu, po doplnění a kontrole všeho vybavení začal 270km dlouhý  přesun do centra souteže Rally Great Britain – Swansea.

Nejprve vyjel základní tým pěti lidí takzvané zakládací křídlo. Které postaví základy zázemí týmu Subaru WRT v servisním parku rally. Dále se na cestu vydávají : čtyři auta personálu; šest pojízdných dílen (každé závodní auto má dvě) s přívěsným vozíkem pro závodní auto; šestnáct asistenčních vozidel; čtyři tréninková auta; čtyři kamióny o váze 36 tun a vysokozdvižný vozík. Součástí je 60 lidí personálu a mobilní kuchyně schopná vařit pro čtyři sta lidí.

Keith Murray, manažer pro transport SWRT říká:  „Veškeré vybavení pro Rally Great Britain a všechny Evropské podniky WRC je dovezeno auty a kamiony s přívěsy. Tento přesun je poměrně jednoduchý, jelikož není potřeba vybavení dávat do kontejnerů a využívat lodní nebo leteckou přepravu, což je velmi drahé,“

S přesunem celého týmu souvisí také zabukování hotelu pro tým v místě soutěže. Toto se děje už řadu měsíců dopředu, jelikož je potřeba velká kapacita ubytovacích prostor. Kapacity hotelů v místě soutěže nebývají krátce před soutěží k dispozici. Tuhle činnost má na starosti v týmu SWRT Ken Reese, který k tomu říká:  „Musím často už půl roku dopředu objednat letenky a hotely pro tým v místech konání soutěže. Například hotel pro tým v Monte Carlu 2008 je zabukovaný už od letošního června,“. 

Celé zázemí týmu musí být postaveno už v úterý, kdy začínají tréninky na soutěž. Po skončení soutěže se vše rozmontuje a odveze na týmovou základnu. Zde hned začnou přípravy na Rally Monte Carlo 2008, který už začíná klepat na dveře a celý kolotoč se zase rozběhne znovu. 


Vytisknout

Diskuze: Jak se tým Subaru WRT přesunuje na závody?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Loga

Návrhy kalendářů českých soutěží 2008

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud