Co předvede Hirvonen na

Tomáš Musil, 26. května 2008, 21:39 Google+

Mikko Hirvonen, momentálně vedoucí muž šampionátu, si je vědom toho, že bude na trati opět znevýhodněn svou pozicí "čističe tratě", dobrá zpráva pro něj ale je, že Ford zde v posledních osmi letech dokázal v šesti případech vyhrát.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hirvonen, Mikko

Hirvonen, Mikko | foto: Gijon, Enrique

Sdílejte článek

Hirvonen bude díky vedení v seriálu vjíždět na trať jako první, což je už tak většinou nevýhodná pozice, a když k tomu přičteme, že se nejede nikde jinde než v Řecku, jsou jeho obavy naprosto oprávněné. Na Sardinii také čistil trať a se svým pátečním tempem byl značně nespokojený, v cíli první etapy ztrácel na čelo celou minut. 

"V pátek budu na trať vyjíždět opět jako první, proto musím zlepšit hned první páteční průjezdy, vím o tom a snažím se na tom zapracovat. Doufejme, že se mi to podaří jako Sebovi nebo Marcusovi minulý rok, ale v Řecku to bude obzvláště obtížné."

Hirvonen zde poslední dva roky skončil shodně na třetí pozici, a možná i proto se pokusí proměnit svůj šestý zdejší start ve vítězství. Navázal by tak na sérii Fordu, ten zde v posledních osmi letech získal hned šest triumfů.

"Jak je zvykem, určitě můžeme očekávat velké vedro, které zde obvykle panuje, ale letos v Jordánsku to bylo podobné, tak že už víme, do čeho jdeme. Přesto, Jordánská rally byla sice drsná, ale tady to bude ještě mnohem horší." 

Kolem trati je mnoho skal, cesty jsou rozbité, a to hlavně během druhých průjezdů. To jsou důvody, proč si tato rally vysloužila přezdívku "vrakoviště aut".

"Nejen pro naše auta je to hodně náročné, ale i pneumatiky dostávají hodně zabrat, nicméně Focus RS už několikrát ukázal, že toho hodně vydrží a pneumatiky Pirelli si s defekty taky vědí rady, tak že v tomhle ohledu nemám strach."

Prodlouží Hirvonen sérii Fordu nebo bude jeho auto dalším přírůstkem na pomyslném řeckém vrakovišti?
Vytisknout

Diskuze: Co předvede Hirvonen na

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Minařík, Lubomír - Semela, Viktor

Defektové Waterloo Lubomíra Minaříka

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud