Ogier v Řecku nechce riskovat

iM2, 29. května 2013, 00:09 Google+

Vloni dojel Sébastien Ogier v Řecku celkově sedmý, sluší se však připomenout, že v půli pole vozů WRC dojel se Škodou Fabií S2000, tedy vozem o třídu slabším. Teď se na start se svým Polem R WRC postaví jako vedoucí muž průběžného pořadí a jeho hlavním cílem není vítězství.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Latvala, Jari-Matti

Latvala, Jari-Matti | foto: Volkswagen Motorsport

Sdílejte článek

"Miluji tu rally, na kterou mám zvláště hezké vzpomínky - nejen díky mému vítězství z roku 2011. Zvláště druhé místo z roku 2009 má v mém srdci zvláštní místo, byl to takřka můj vstup do kategorie WRC, od té doby to pro mě má vzestupnou tendenci," říká Sébastien Ogier. Rally Acropolis je tradiční soutěží, která má v kalendáři MS své místo a v roce 1973 patřila k zakládajícím členům MS v rally. 

Tehdy byla rally jednou dlouhou zkouškou okolo aténské Akropolis. Od té doby se řecký závod WRC přetransformoval do moderní sprintové podoby. Pro letošek pořadatelé měřenou kilometráž ve srovnání s loňskem zkrátili asi o 100 km. Náročný mix tvrdých a rychlých pasáží se zatáčkovitými úseky na měkkém podkladu ale zůstal. 

"Řecká rally je jednou z nějtěžších a nejtvrdších v roce. Při našich testech po Rally Argentina jsme simulovali typické podmínky pro Řecko, abychom viděli, v jakých oblastech můžeme Polo R WRC ještě zlepšit. Dosáhli jsme u toho dobrých pokroků. A já věřím, že budeme zase moci vyjet dobrý výsledek." 

Se 122 body má Ogier po už po pěti závodech sezony slušný náskok na čele MS. Jeho nejbližší rival, Mikko Hirvonen, na Citroënu má bodů pouze 57. "Samozřejmě bych rád každou rally vyhrál, ale my myslíme také na šampionát. Když se podíváme na naše komfortní náskoky v obou šampionátech, tak nemusíme bezpodminečně vyhrát. Stačí, když budeme nadále pravidelně bodovat."

Vytisknout

Diskuze: Ogier v Řecku nechce riskovat

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Csente, Mário

Mário Csente sa do Topoľčian teší

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud