Jak hodnotí náročnou soutěž plnou problémů u Hyundai?

iM2, 13. května 2014, 22:14 Google+

Poté, co Dani Sordo musel o víkendu v Argentině vzdát, dostal Thierry Neuville od činitelů Hyundai Shell World Rally Teamu povolení na to zatlačit.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Neuville, Thierry

Neuville, Thierry | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Během posledního dne soutěže jsme od belgického pilota mohli na jednotlivých zkouškách vidět několik solidních výkonů včetně třetího času na asi největší klasice v Argentině - testu El Condor a čtvrtého místa na Giulio Cesare-Mina Clavero. I přes problémy s převodovkou v závěrečné Power Stage, které ho jistě trochu přibrzdily, zde ale nakonec zaznamenal pátý čas. 

"Tým se o tomto víkendu pozoruhodně semknul při hledání řešení společných problémů a předvedl velký profesionalismus. Dojet pátý je skvělým výsledkem pro tým a hodně jsme se toho naučili. Do soutěže jsme dobře odstartovali, i když podmínky byly složité poté, co v této oblasti hodně pršelo. Zkoušky byly velkou výzvou a nebyly lehké. Zvládli jsme to a do poledního servisu jsme přijížděli jako čtvrtí. Odpoledne jsme začli čtvrtým časem, ale pak jsme v RZ přišli náhle o výkon. Museli jsme zastavit, abychom neriskovali další poškození. Byla to škoda, ale bylo jasné, že to pro nás bude správným testem," říká Thierry Neuville

Mechanici však zvládli auto opravit a v sobotu tak mohl Belgičan opět závodit. "Byl to pozitivní bezproblémový den. Ve všech zkouškách jsem mohl dobře tlačit. Díky tomu jsme získali zpět nějaký čas z předešlého dne a mohl jsem tak bojovat o páté místo. Podmínky na zkouškách byly také o něco lepší než předchozí den, díky čemuž jsem získal více důvěry. Pociťoval jsem to zvláště v rychlých pasážích. Odpoledne jsme zkusili nějaké změny na nastavení a našli nějaká zlepšení. Poslední zkouška byla samozřejmě hodně pěkná."

Posádka Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul tentokrát dojela
s Hyundai i20 WRC do cíle jako jediná 

V neděli pak Thierry uhájil páté místo, i když se opět dostavily problémy: "V první zkoušce dne jsem se necítil dobře. Proto jsem začal opatrně, abych se vyvaroval chybě. Podmínky byly extrémně náročné. Za těchto blátivých podmínek jsem ze sebe vydal vše. Nejtěžší bylo něco vidět, protože bláto vám neustále cákalo na přední sklo. Auto ale fungovalo dobře a mělo dobrou trakci, což mi za těchto podmínek pomáhalo. Tým odvedl skvělou práci a ukázal svoji profesionalitu. Pro tak mladý tým je výsledek v TOP5 na takové soutěži dobrý. Hodně jsme se toho naučili"

"Během posledního dne bylo naším cílem udržet dobrý rytmus v obtížných podmínkách a uhájit naši pátou pozici, což se Thierrymu podařilo," řekl týmový šéf, Michel Nandan"Společně jsme prožili všechny vzestupy a pády v tomto závodě, který byl pro tým velkou zkouškou. Hodně jsme se toho naučili a tým odvedl fantastickou práci. Každý v týmu hodně tvrdě pracoval na tom, aby naše dvě auta byla co možná nejvíce konkurenceschopná na každé zkoušce soutěže a během soutěže jsme museli odvést tvrdou práci.

Podmínky byly tvrdší než ty, které známe, a tak musím poděkovat našemu týmu a naším pilotům za jejich profesionální přístup. Víme, že naše i20 WRC je rychlá a teď se musíme zaměřit na zlepšení odolnosti. Rally jsme sice možná nedokončili s oběma auty, ale vzhledem k tak extrémním podmínkám, jaké tam byly, tak se náš tým z Argentiny vrací zkušenější a silnější," zakončil Nandan. 

Vytisknout

Diskuze: Jak hodnotí náročnou soutěž plnou problémů u Hyundai?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Ostberg, Mads - Andersson, Jonas

Startovní listina Rally Sardinie - 15 WRC a pestré pole WRC2

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud