Hyundai hodnotí nepovedený start: Sezonu musíme začít ve Švédsku

-haj, 31. ledna 2018, 17:53 Google+

Hyundai nasadil do Rally Monte Carlo velmi silnou sestavu tří jezdců, jenomže v TOP10 skončil jenom jeden z nich. Vozy Hyundai i20 Coupé WRC zastavily jak technické problémy, tak chyby jezdců.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Start do sezony se Hyundai na Monte Carlu moc nepovedl...

Start do sezony se Hyundai na Monte Carlu moc nepovedl... | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Po loňském výkonu byl samozřejmě před startem sezony pasován na jednoho z favoritů sezony Thierry Neuville. Jenže Belgičan ztratil spoustu času hned na RZ1, když spadl do příkopu. Následně předvedl pěknou stíhací jízdu, která ho vynesla až na 5. místo. Přitom zajel 5 nejrychlejších časů. 

"Celkově si myslím, že jsme měli až na několik rozdílných problémů, které nás v průběhu soutěže potkaly, dobrou rally. Čtvrtek byl rozhodující, když jsme ztratili více než čtyři minuty tím, že jsme zůstali zablokováni po mé vlastní chybě. Měli jsme nějaké problémy na začátku, pak další a pak už jsme se snažili získat co možná nejvíce pozic. Místa, která jsme získali v neděli a to i v průběhu Power Stage ukázala, jak je důležité bojovat až do konce. Bez defektů a včerejších náročných sněhových podmínek by bylo dokonce možné i podium. To je Monte Carlo, chci poděkovat týmu za neuvěřitelnou práci," říká Thierry Neuville.

img-responsive

...ve Švédsku doufají v lepší start do sezony | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Druhým Hyundai v cíli byl Andreas Mikkelsen, jenže toho odstavily technické problém: "Naše rally skončila v pátek, když jsme museli zastavit po RZ3. Měli jsme problémy s alternátorem. Cílem bylo získat alespoň co nejvíc bodů na Power Stage. Jenže jsme museli jít do kompromisu a vzít 5 gum, protože nebyl servis. Věděli jsme, že přejezd přes Col de Turini bude náročný, proto jsme vzali rezervu. 

Pro tým bylo dobré zajet tam 2. a 3. čas. Se svoji jízdou zde jsem byl spokojen, zvláště když se trať čistila po každém průjezdu. Byl to můj nejlepší výkon s autem na suchém asfaltu, proto je to povzbuzující." Hyundai získal 14 bodů, Toyota a M-Sport pak celkem 33. Proto nemůže Michel Nandan hodnotit víkend jako povzbuzující.

"Nejlepší výsledky jsme měli na speciálkách v neděli, Thierry a Andreas zajeli velmi dobře na Power Stage. Nemůžeme tedy odjíždět s pocitem zklamání. Chceme letos bojovat o šampionát a cílem bylo získat hodně bodů na Monte Carlu. Jenže z rozdílných důvodů se musíme spokojit s menším bodovým přídělem. Musíme tuto soutěž hodit za hlavu a začít naši sezonu ve Švédsku za pár týdnů."

Vytisknout

Diskuze: Hyundai hodnotí nepovedený start: Sezonu musíme začít ve Švédsku

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Ogier, Sebastien - Ingrassia, Julien

Ogier po páté výhře v řadě: Udělal jsem méně chyb, než ostatní

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud