Ogier po páté výhře v řadě: Udělal jsem méně chyb, než ostatní

-haj, 30. ledna 2018, 18:19 Google+

Sébastien Ogier vyhrál úvodní soutěž šampionátu WRC 2018, slavnou Rally Monte Carlo. Na této soutěži se mu zvlášť daří, když si zde připsal již pátý triumf v řadě.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ogier, Sebastien - Ingrassia, Julien

Ogier, Sebastien - Ingrassia, Julien | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

"Byla to zase enormní výzva. Vždy, když sem přijedete, tak před sebou máme náročný týden, zvláště co se výběru gum týče. Ott byl tvrdým soupeřem, ale vždy je dobré být zde na podium. Samozřejmě, jsem velmi spokojený, je to nejlepší způsob, jak nastartovat sezonu. Je pěkné vrátit se a nastartovat rok tímto způsobem, je to zvláštní, ale nikdy jsem špatně nevybral gumy. Podmínky se neustále měnily, takže to nikdy nebylo jasné. Měli jsme dobré vedení, protože jsme udělali méně chyb, než ostatní. Bylo skoro nemožné zvládnout víkend bez chyb, i my jsme udělali chyby," začal Sébastien Ogier.

"Ty naše ale byly pouze malé chyby s malými následky, díky tomu jsme si mohli odnést páté vítězství v řadě. To je dobré." V sobotu na posádky čekala RZ9, která byla velmi náročná. "Byla to jedna z nejtěžších zkoušek v mé kariéře. Je těžké říci, v kterém bodě to bylo náročné, ale nebylo to příjemné na ní pilotovat. Snažili jste se přežít. Do cíle jste dojeli s velkou úlevou a velmi spokojení, že jste přejeli přes čáru. Vůbec přitom nemáte tušení ohledně svého času, jestli jsme o minutu pomalejší nebo rychlejší."

img-responsive

Ogier na Monte Carlu nenašel již pět let po sobě přemožitele, začátek jeho série se datuje do roku 2014 | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

"Každý den byl náročný, ale hlavně se jednalo o pneumatiky. Bylo by velmi jednoduché udělat chybu v mé pozici.Francouzovi se navíc podařilo vyjet jeden bonusový bod na Power Stage. "Nemohl jsem být úplně uvolněný, ale ani jsem nemohl pořádně atakovat. Věděl jsem, že Thierry a Ott budou bojovat o body. Thierry, Andreas a Craig měli čtyři měkké gumy na Power Stage. Já jsem moje super měkké gumy přehřál, což nebylo dobré pro rychlost, ale zkusil jsem zabrat. Každý bod je v tomto momentu důležitý, a tak jsem rád, že jsem získal i tento jeden [navíc z Power Stage]."

Vytisknout

Diskuze: Ogier po páté výhře v řadě: Udělal jsem méně chyb, než ostatní

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Traiva RallyCup Kopřivnice - leden

Traiva rally cup 2018 otevřel vítězstvím Tlusťák

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud