19. Horácká rally Třebíč 2008: Preview

Tomáš Urban, 20. června 2008, 10:51 Google+

Již za necelých osm hodin vypukne v Třebíči bitva o další body do "velkého" Mediasport Mistrovství České Republiky v rally.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Votava, Jan

Votava, Jan | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Ve seznamu přihlášených najdeme 63 posádek. V pozici největších favoritů Roman Kresta a Václav Pech (oba Mitsubishi Lancer EVO IX). Při posledním závodě v Hustopečích se lépe dařilo Plzeňanovi. Romana Krestu udolal po celé soutěži o 3,2 vteřiny. Opět se dá očekávat napínavý  boj o vteřinky. Soutěže se nezúčastní Pavel Valoušek, který  se rozhodl Třebíč vynechat a všechno úsilí vrhnout do přípravy na Rally Bohemia, která je za dveřmi.

Do Třebíče nepřijede ani Roman Odložilík s modrým Peugeotem 207 S2000. Po problémech s autem v Hustopečích a Tišnově čeká na náhradní díly k výfuku a motoru. V kategorii  S2000 tak bude Josef Peták (se stejným vozem). Není vyloučeno že po dvou výhrách v Tišnově a Vyškově bude právě on útočit na bednu. Přihlášen je i Miroslav Tarabus, který po zranění ruky doma v garáži je již zotaven. Uvidíme, jak jej neplánovaná pauza poznamenala.

Do boje o třetí příčku bude ale chtít zasáhnout celá řada pilotů. Jaroslav Orsák, Karel Trojan, Michal Fiala a velmi rychlý Jan Jelínek, i legenda Václav Arazim, kterému se velmi dařilo v Hustopečích (4. místo).

Změnit, ne příliš kvalitní výkony, by určitě chtěl Jan Votava. Počítat se bude muset ale i s dalšími, jako jsou Vladimír Barvík a Karel Trněný. Je sice pravda, že rychlost  Vladimíra Barvíka šla trochu vniveč po rozbití červené EVO IX na Barumce. V Hustopečích už se blýskalo na lepší časy, tak uvidíme. To byl výčet nejrychlejších Mitsubishi Lancer EVO IX. Konkurenční Subaru bude zastupovat Emil Triner a Daniel Běhálek. Třetí Subaru Vojty Štajfa podniklo v Hustopečích metamorfózu z verze N12b do N14, ale přes tři stromy a střechu. Nyní je opět připraveno očinit nedojetou soutěž.

Ve skupině A bude opět bojovat Josef Sedláček (Renault Clio R3) a Jan Šlehofer (Punto S1600). V Hustopečích se dočkal ale triumfu Petr Zedník s Fiestou S1600. Nebudou chybět nai Jan Vanáč, Jirka Vlček a Jirka Skoupil. Ve třídě A5 bude duel dvou Fabií Petra Bryndy a vylepšeného nového vozu Miroslava Levory.

Ve skupině N pojede hustopečský smolař Martin Rada s Alfou, proti Hondám Křížka a Smékala. Ve třídě N2 vyrazí s novým Suzuki Swift Michal Křemen, který vyzve na souboj Hondy Civic Jakubce, Hlacha.

Dnes pojedou posádky dva úseky třikrát a to v okolí Náměště nad Oslavou, kde je na vojenském letišti servis. V sobotu pak čekají na posádky testy v okolí Třebíče.

 

Vytisknout

Diskuze: 19. Horácká rally Třebíč 2008: Preview

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Rally Bohemia (CZE)

XXXV. Rally Bohemia - trať první etapy

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud