Překvapení u Motorsport Kopecký

iAdam, 5. února 2008, 22:09 Google+

Německý motoristický server rallye-magazin.de dnes přišel se zajímavou novinkou. Podle této stránky by se měl údajně Jan Kopecký zúčastnit třetího podniku letošního mistrovství světa, mexické rally, jako jediný se speciálem S2000.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kopecký, Jan

Kopecký, Jan | foto: CRT Kopecký

Sdílejte článek

Letošní sezóna bude pro stáj Motosport Kopecký v duchu velkých změn. Již dlouho je známo, že tým končí se staršími a na konkurenci již nestačícími Fabiemi WRC. To znamená, že se minimálně letošní sezóna mistrovství světa rally se bude velmi pravděpodobně muset obejít bez českého zastoupení v nejvyšší kategorii. Protože Škoda motosport oznámil vývoj speciálu S2000 a vazba mezi výše zmíněnou stájí a automobilkou Škoda je velmi úzká, nedá se předpokládat, že by se Kopecký svezl s „WRCéčkem“  jiné značky. Sám Kopecký již přiznal, že se těší, až se v nové Fabii S2000 bude moci svést. Tento speciál je však zatím pouze ve stádiu vývoje a k ostrému startu by mělo dojít nejdříve v druhé polovině roku.

Otázka je tedy nasnadě: Kde letos uvidíme Jana Kopeckého a s jakou technikou bude jezdit do doby, než bude nová mladoboleslavská zbraň hotová? Na první část otázky je odpověď jednoduchá. Již dříve byl v souvislosti s naší rallyovou nadějí a novým českým speciálem zmíněn seriál IRC (Intercontinental Rally Challenge). Ten je víceméně doménou perspektivní a stále se vyvíjející kategorií S2000. S čím však Kopecký bude první polovinu roku jezdit, dosud jasné není. Německý server rallye-magazin.de dnes ovšem přišel se zajímavou novinkou. Podle ní by se měl Jan Kopecký zúčastnit již mexické rally s vozem S2000. Mělo by jít o již osvědčený a úspěchy ověnčený Fiat Punto. Později by měl „Honza“ startovat v také v seriálu IRC, avšak s jiným modelem, s Peugeotem 207 S2000. V druhé polovině roku již plánuje přesedlat na nový speciál a tím by se mohl stát první zákazníkem Škody.

Změna na pozici „Honzova“ spolujezdce již není novinkou. Ta přichází po sedmi letech, kdy Filipa Schovánka nahradí zkušený Petr Starý. Jak se bude nově složené posádce s pro ni novým závodním náčiním a ještě k tomu v novém šampionátu dařit uvidíme. Každopádně můžu za všechny české motoristické fanoušky říci, že určitě budeme držet palce.
Vytisknout

Diskuze: Překvapení u Motorsport Kopecký

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Andersson, Per Gunar

Strategie Anderssona stejná jako na Monte

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud