Jan Kopecký před startem Rally Russia

Tomáš Urban, 9. července 2008, 21:42 Google+

Seriál Intercontinental Rally Challenge pokračuje po dvou týdnech další soutěží opět v Evropě, tentokrát se však kompletní karavana tohoto šampionátu přesunula ze západní části Evropy na východ.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kopecký, Jan - Starý, Petr

Kopecký, Jan - Starý, Petr | foto: CRT Kopecký

Sdílejte článek

Po belgické Ypres Westhoek Rally se posádky utkají na tratích rychlostních testů Rally Russia v Rusku nedaleko hranic s Finskem.

Oficiální program soutěže byl odstartován ve středu shakedownem, na jehož start se postavila i česká posádka Jan Kopecký-Petr Starý s opraveným vozem Peugeot 207 S2000. Pouť Jana Kopeckého v Belgii za dalšími body do hodnocení Intercontinental Rally Challenge zastavil betonový sloupek ležící na trati erzety přímo ve stopě. Významně poničený vůz se podařilo v rekordním čase týmu Motorsport Kopecký připravit a Jan Kopecký s Petrem Starým se tak dnes mohli postavit na trať oficiálního shakedownu.

„Ruské rychlostní zkoušky jsou pro mě absolutně nové. Nikdy jsem v Rusku nezávodil a dokonce jsem v Rusku úplně poprvé. Poznávám tak nejenom šotolinové erzety, ale i výjimečnost této země. Rychlostní testy jsou zde poměrně zajímavé, povrch je hodně podobný Finské rallye, ale podstatně rozbitější. " říká Jan Kopecký a dodává



"Oficiální shakedown jsme absolvovali čtyřikrát a s jízdními vlastnostmi vozu jsem spokojen. Vůz prošel výraznou opravou, vše však fungovalo bezchybně nejenom dnes, ale i během testu ve Finsku, který jsme rovněž absolvovali. Centrum soutěže je vzdáleno přibližně šedesát kilometrů od hranic s Finskem, a proto jsme využili možnosti zmíněného testu ve Finsku. Společně s námi testoval v dané lokalitě i finský pilot Juha Hänninen. "

"Před startem soutěže patří obrovské poděkování všem členům týmu Motorsport Kopecký i externím spolupracovníkům, kteří po belgické Ypres Westhoek Rally v rekordně krátkém čase připravili vůz pro start v Rally Russia. Po soutěži v Belgii by si všichni měli užít zasloužený odpočinek, místo toho veškerý čas věnovali opravě soutěžního vozu po nezaviněné havárii,“ řekl jezdec Jan Kopecký.


TZ/ Motorsport Kopecký / Martin Bobek
Foto: Motorsport Kopecký
Vytisknout

Diskuze: Jan Kopecký před startem Rally Russia

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Kresta Roman

Kresta bude při Kopné testovat Peugeot S2000

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud