Conrad Rautenbach chce v roce 2009 zvítězit

Tomáš Urban, 17. července 2008, 09:30 Google+

Jihoafrický pilot Conrad Rauntenbach jezdí letos s Citroenem C4 WRC za tým PH Sport.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rautenbach, Conrad

Rautenbach, Conrad | foto: www.acropolisrally.gr

Sdílejte článek

S tímto týmem je údajně domluvený i na startech v příštím roce. Pojďme se podívat jak na tom letos je. V celkovém bodování v polovině šampionátu je třináctý.

V jednotlivých podnicích je to s ním jako na houpačce. Rally Monte Carlo - RZ19 havárie, Swedish Rally - 16. místo po technických problémech, Rally Mexiko - spadl do superrally, v cíli 8. místo. Rally Argentina - výborný výsledek 4. místo tahle rally mu prostě sedla, zprvu zajížděl časy okolo desátého místa, ke konci jezdil šesté časy. Jordan Rally -  čelní srážka s Loebem na přejezdu k rychlostní zkoušce. Rally Italia - 13. místo. Rally Akropolis dojel na místě desátém. Zde se blýsknul dvěma čtvrtými časy. Rally Turecko - místo osmé.

Celkově se dá říct, že celá jeho sezóna je jako na houpačce se zlepšující se tendencí. Co k tomu říká sám jezdec? "Začátek roku byl přece jenom obtížný. Pozitivní je, že se to stále zlepšuje. Pořád se učím, ale učení se trvá dlouho. Je těžké s tím začít a hlavně podávat stabilní výkony. Mám ale příznivé zprávy z Citroenu a doufám, že budu s nimi spolupracovat i příští rok," V e světě rally to ale vypadá, že přibudou další týmy v podobě továrních B týmů? " Chtěli bychom samozřejmě Citroen, ale nic není stoprocentní, čekáme kdo s čím přijde a pak se uvidí. Netajíme se tím, že bychom chtěli příští rok být v TOP 5 a možná zkusit někde zvítězit, ale to je ve hvězdách," říká Rautenbach.



Dále se komentuje svůj bodový stav: "Musíme se zaměřit na zisk bodů a zkusit se pohybovat v první pětce, což se lépe dařilo Aavovi (taktéž C4 WRC). Musíme zapracovat na rozpisu. Tochu jsme jej oproti začátku zjednodušili a jsme rychlejší. Velice důležité ale bude pravidelně dojíždět do cíle a bodovat," říká mladý pilot a dodává svůj komentář ke konkurenci: "Urmo Aava pilotuje stejný vůz jako já a daří se mu lépe, jede pěkně a lépe než já, " na konec dodává cíle letošní sezóny: " Celkově chceme být v tabulce do desátého místa celkově. To budeme muset hodně zapracovat a co by bylo úplně skvělé by bylo dostat se do TOP 8, ale to bude velké riziko, "

Ani takový jezdec během pauzy nezahálí a pilně se připravuje na Finskou Rally. Během přestávky absolvuje soutěž na jihu Estonska - již o víkendu.

Co říká k finské soutěži? "Finsko je pojem v rally. My si jako přípravu zazávodíme v Estonsku spolu s Aavou. Pojmeme to jako test před Finskem. Je nejlepší otestovat vůz přímo v soutěži a nastavit tak optimální konfiguraci. Také budeme testovat ještě před Německem nekde na asfaltu. Moc už se do Finska těším, " uzavřel Conrad Rautenbach

Foto: www.acropolisrally.gr
Vytisknout

Diskuze: Conrad Rautenbach chce v roce 2009 zvítězit

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Kopecký, Jan

Bude z WRC zimní šampionát?

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud