Loeb letošním asfaltovým králem

Tomáš Musil, 12. října 2008, 18:48 Google+

RALLY KORSIKA – OHLASY JEZDCŮ v CÍLI: Přestože závěrečný den přinesl spoustu dramatických situací, pořadí na prvních třech místech zůstalo stejné jak včera. Jak hodnotí své umístění jezdci v cíli?

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Monte Carlo

Rally Monte Carlo | foto: Citroën Sport

Sdílejte článek

Sebastien Loeb
"Máme za sebou skvělou rally. Po celou dobu nám výborně fungovalo auto a mohli jsme si tak dojet pro vítězství. Vyhrát zde je vždy skvělý okamžik, protože zdejší rally je vždy něco velkolepého. Naše taktika byla taková, abychom jeli stále naplno a mohli tak v klidu kontrolovat první pozici. Díky výhře v tomto domácím závodě jsme zůstali letošní rok asfaltovými králi a upevnili si první místo v tabulce."

Mikko Hirvonen
"Musím poděkovat Jari-Mattimu a Francoisovi, protože díky nim si stále držím šanci na titul. Na trati bylo hodně vymláceného asfaltu a nedaleko za startem jsem viděl díru. Nakonec jsem se rozhodl, že ji přejedu. Bohužel jsme však vyvrátili pravé přední kolo. Mohl jsem se tomu vyhnout a nemuseli jsme ztratit čas, tak že tahle chyba je čistě moje. Stále tu je šance na zisk titulu, a proto v posledních dvou soutěžích udělám vše, co bude v mých silách. Jinak musím říci, že jsem opravdu spokojen s naší rychlostí na asfaltu a jak tady, tak i před týdnem, jsem si hodně zvedl sebevědomí na tomto povrchu."

Francois Duval
"Můj úkol byl pomoci Mikkovi a to jsem splnil. Máme za sebou velmi náročnou rally, ale jsme na podiu, což je skvělý výsledek. Po celé tři dny jsem musel jet naplno, což je přesně ten styl, co mám rád. Trať byla hodně úzká a obtížná, ale takhle nějak si představuju rally, kterou si budu užívat."

Jari-Matti Latvala
"Ještě nikdy v životě se mi nejelo na asfaltu lépe než dneska ráno. Byl to opravdu neuvěřitelný pocit a nikdy to nebylo pro mě tak lehké. Poslední dvě soutěže jsem se hodně přiučil a nyní už vím, jak na to. Čtvrté místo je pro mě skvělý výsledek, určitě můj nejlepší na tomto povrchu. Je sice pravda, že jsem mohl být na podiu, ale strategie Fordu je důležitější. Máme za sebou dva super závody a to mi už nikdo vzít nemůže."

Petter Solberg
"Dneska jsme měli prostě smůlu. Potkaly nás dva defekty, první v poslední ranním testu, kdy do cíle chybělo asi deset kilometrů a druhý v poslední RZ. Je to zdrcující, ale je to tak. Pak už jsme se snažili pomalu dojet do cíle, protože jsme neměli čas měnit pneumatiku. Během víkendu jsme hodně měnili nastavení vozu, a jelikož jsme neměli tolik příležitostí je otestovat, byly nějaké změny horší a nějaké lepší, ale tak to bývá. Nyní se těšíme do Japonska na šotolinu a nové RZ, bude to pro nás výzva."

Chris Atkinson
"Odstartovali jsme dobře, ale pak nás potkal defekt, kde jsme hodně ztratili a tak ze souboje s Petterem a Jari-Mattim bohužel sešlo. Byla to dobrá rally a získali jsme další body. Myslím, že společně s Petterem jsme se zase o něco zlepšili. Jen je škoda té smůly, co nás potkala. Nicméně jsme museli tlačit a to mně přesně vyhovuje."
Vytisknout

Diskuze: Loeb letošním asfaltovým králem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Loga

Ford taktizoval, Loeb vyhrával

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud