Ogier s WRCčkem už letos

iM2, 21. října 2008, 21:48 Google+

Sebasiten Ogier má po skvělé sezóně, kdy vyhrál titul JWRC s vozem C2 S1600 na poslední rally šampionátu Rallye de France-Tour de Corse. Citroën a francouzská federace sportu se rozhodly, že Sebastien bude moci jet s vozem C4 WRC již letos.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ogier, Sebastien

Ogier, Sebastien | foto: www.rallymexico.com

Sdílejte článek

Podporování mladých talentů je součástí programu Citroënu. Není zde lepší příklad než růst posádky Sebastien Loeb a Daniel Elena. V současné době jsou z nich multišampióni. Letos jsme si vyhlédli Sebastiena Ogiera a podporovali jsme ho v Juniorském mistrovství, což je odrazový můstek do nejvyšší kategorie WRC. Sebastien získal ze sedmi startů tři vítězství, což mu pomohlo splnit cíle, které měl. Na Korsice se mu podařilo získat titul. Jako odměnu za odvedenou práci jsme se ve spolupráci s FFSA rozhodli o nasazení Sebastiena do Rally Wales už letos,“ říká sportovní šéf Citroënu Olivier Quesnel.

„Ohledně roku 2009 zatím ještě nebylo nic rozhodnuto. Start na rally ve Walesu nám dává možnost zjistit, jakou rychlost Sebastian ve voze WRC má. Může ukázat, co umí. Aby se necítil pod tlakem, tak jsme Sebastienovi stanovili jasný cíl: Odjet co nejvíce kilometrů. Na něm bude, aby dokázal, jak rychle se dokáže adaptovat. Potom si společně sedneme a rozebereme si možnosti, které má pro budoucnost,“ pokračuje Olivier Quesnel.

To je pro nás skvělá možnost! Je to dokonce víc než jen brzký Vánoční dárek. Ještě jednou bych chtěl moc poděkovat Citroënu a FFSA za důvěru, kterou ve mě složili. Jsem si dobře vědom štěstí, které mě potkalo. Rally ve Walesu je jedna z nejkomplexnějších soutěží v celé sezóně a já určitě pojedu hlavně opatrně. Budu se hlavně snažit učit,“ předpovídá Ogier.
Vytisknout

Diskuze: Ogier s WRCčkem už letos

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Hanninen, Juho - Markkula, Mikko

Čína prozradila více detailů

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud