Loeb: Do Japonska za titulem!

Tomáš Musil, 23. října 2008, 21:38 Google+

Příští víkend nás čeká předposlední závod sezony, Japonská Rally, a je jasné, že Sebastien Loeb zde bude chtít zúročit svůj náskok a v klidu si dojet pro titul mistra světa. Ale pozor, v podobné situaci byl již minulý rok a tehdy v Japonsku selhal.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Loeb, Sébastien

Loeb, Sébastien | foto: Citroën Sport

Sdílejte článek

Když se rok zpátky tahali o titul Loeb a Gronholm, bývaly to souboje na ostří nože. Do Japonska přijížděl jako vedoucí muž Gronholm, ale v první etapě chyboval a Loeb tak měl volnou cestu, aby se vyšvihl do čela. Nakonec ho však zradil motor jeho Citroenu a Francouz tak mohl litovat nevyužité příležitosti. Ke smůle Gronholma chyboval i na další rally a titul těsně získal Loeb.

Letos je situace trochu jiná. Letošní suverén vyhrál z dosavadních 13 podniků rovných deset a dva závody před koncem má čtrnáctibodový náskok na Hirvonena, vítěze Japonské rally z minulého roku, tak že má vše ve vlastních rukou. Stačí šest bodů a budeme znát mistra světa pro rok 2008.

"Máme hodně konkurenceschopné auto a čeká nás pak i Rally na Britských ostrovech, tak že situace není nikterak stresující, nicméně náš cíl je jasný – titul chceme získat už teď v Japonsku. Pak bychom mohli jet do Walesu už jen s myšlenkami na vítězství. Pokud náš rival vyhraje, potřebujeme šest bodů, to je třetí příčka, tak že to budeme mít na vědomí při startu a pak se uvidí, jak se vše vyvine. Budeme si hlídat tempo a plně se soustředit, abychom nechybovali. Rally se jede v nové lokalitě a v sázce je titul mistra světa, to dohromady přidává na stresu, ale v téhle situaci nejsme prvně,"
prohlásil Loeb.
Vytisknout

Diskuze: Loeb: Do Japonska za titulem!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Rossi pojede s Focusem, překvapí? - anotační foto

Rossi pojede s Focusem, překvapí?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud