Jakub s Jirkou uzavřeli sezónu na Vysočině

Tomáš Urban, 25. listopadu 2008, 11:38 Google+

Mladá posádka Královehradeckého rally klubu startovala na posledním podniku K4 Poháru v rally, na Vysočině.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Urban, Jakub - Švec, Jiří

Urban, Jakub - Švec, Jiří | foto: Archiv jezdce

Sdílejte článek

V celkových výsledcích spritového mistrovství bylo již před Vsetínem o vítězi rozhodnuto. Stali se jimi Jakub Urban a Jiří Švec. Posádka ve Vsetíně podle plánu startovala. Bohužel na prvním testu je potkala porucha. Proto se tým rozhodl svézt se ještě na Rally Vysočina.

Jakub ke startu na Vysočině říká: „ Nám už zde o nic nešlo, ale jeli jsme sem hlavně se pěkně svézt a spravit si náladu po nevydařeném Vsetíně. Zároveň to byla poslední možnost si zazávodit před několikaměsíční pauzou, která bude nyní následovat.“ 

Počasí opět nezklamalo, a obdařilo tratě kvalitním deštěm. „Počasí bylo deštivé, takže jsme se opět zdokonalovali v jízdě na mokru a blátě. Skoro si říkám, abychom příští rok uměli ještě jezdit na suchu :-),“ říká Jirka Švec. O tom, že Jakubovi mokro sedí svědčí i patnácté časy, které posádka v prvním kole zajížďěla. „To asi není úplně vypovídající. V první sekci jsme se sice nijak neloudali, ale ve druhé a třetí jsme jeli podstatně rychleji. Myslím, že příčinou bylo ustávání deště a tím pádem nebylo tak mokro, jako při prvních průjezdech, takže silnějšíauta zrychlila více než my,“ komentuje svůj výkon Jakub.



Pořadatel letos vybral tratě v okolí Telče. Na posádky čekaly vesměs nové zkoušky. Jak náročná soutěž to byla? „Za sucha asi moc ne. První dvě RZ mi připomínaly Pačejov, ve vesnici motanice a pak zas letiště do další vesnice. Třetí RZ byla o poznání náročnější, zase podobná spíše Prachatickým úsekům, ta se mi líbila asi nejvíc. Díky hustému dešti bylo vše jinak a RZ nebyly tak rychlé a staly se náročnějšími,“ říká o tratích Jakub.

Do cíle soutěže dovedli nepoškozený vůz a s pocitem dobře odvedené práce zvítězili ve třídě N1. Celkově po devíti rychlostních testech skončili sezónu sedmnáctým místem absolutně.

Nyní je jejich současná technika, tedy VW POLO na prodej. Příští sezónu Jakuba s Jirkou určitě na tratích uvidíme. Jakub se svým otcem Pavlem chystají na příští sezónu překvapení. O tom ale až příště.

Posádku podporují firmy Filtr Zeos s.r.o., Monts s.r.o., Kovolak Profi s.r.o., Autoopravna Zákoutský a Vitamín – velkoobchod elektro. Mediální podporu zajišťuje internetový portál Rallyzone.cz.
Vytisknout

Diskuze: Jakub s Jirkou uzavřeli sezónu na Vysočině

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Semerád, Martin - Ceplecha, Bohuslav

Martin Semerád převzal cenu FIA Talent roku

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud