Martin Semerád převzal cenu FIA Talent roku

Petr Eliáš, 25. listopadu 2008, 10:51 Google+

Velmi zajímavé události se děly a dějí v poslední době v soutěžácké rodině Semerádů. Vše začalo nečekanou nominací Martina Semeráda do výběru Pirelli Stars Drivers Shoot Out a následným skvělým úspěchem v tomto klání.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Semerád, Martin - Ceplecha, Bohuslav

Semerád, Martin - Ceplecha, Bohuslav | foto: www.rallyzone.cz | Trdla, Martin

Sdílejte článek

 Ve stejnou dobu bojoval o pár set kilometrů více na východ starší ze Semerádů Josef, o poslední body do Mistrovství České republiky ve Sprintrally, a také úspěšně. Cílem pro Pepu Semeráda bylo uhájit celkovou třetí pozici v šampionátu a první mezi produkčními vozy. „Na začátku sezony jsme měli ambice asi větší, ale během roku se ukázalo, že na techniku S2000 našich soupeřů s produkčním vozem za normálních okolností nestačíme. Vývoj udělal zase skok dopředu, a s tím se nedá nic moc dělat. Těší nás, že jsme i přes některé chyby a technické problémy zůstali nejrychlejší posádkou s produkčním vozem, a že jsme se během roku dobře sehráli s mým spolujezdcem Romanem Niemetzem. Rozhodně největší radost mi ale dělá Martin. Takže když by se to mělo hodnotit všechno dohromady, jsme s naším celkovým výsledkem spokojení,“ hodnotí uplynulou sezonu Josef Semerád.

V posledních týdnech ale na sebe poutal pozornost svými výsledky hlavně junior Martin Semerád. Vítězství v Pirelli Stars sebou přineslo mnoho nadšení a radosti, ale současně před celý tým postavilo mnoho povinností, které je třeba splnit. Martin se ještě stačil pěkně sklouznout na Setkání mistrů v Sosnové, kde svou dravou jízdou snažil pobavit sebe i mnoho zmoklých diváků. Podle jejich ohlasu se mu to povedlo. Hned následující víkend čekal na Martina jeho první zahraniční start na soutěži ADAC Rallyesprint.eu, který je částečně exhibiční soutěží pořádanou s podporou německého autoklubu ADAC. Martin Semerád s Bohoušem Ceplechou přijali pozvání pořadatele na německou obdobu Pražského Rallysprintu, a i přes drobné šrámy, které pochytalo jejich Mitsubishi Lancer EVO IX, si celou soutěž řádně užili.



Z Walesu se Martin rychle přesune do italské Bologni na Bettegův memoriál, kde po boku ostatních vybraných jezdců z projektu Pirelli Stars bude závodit se speciálně upraveným Lotusem Elise a Renaultem Clio. A konečně poslední letecký přesun čeká Mácu v pátek tak, aby stihl Pražský Rallysprint. V Praze se tak objeví obě týmová Mitsubishi Lancer EVO IX. Sherlog Racing tým bude reprezentovat Josef Semerád, kterého bude stejně jako loni navigovat hokejista Petr Bříza a v barvách PK Oil Racing teamu se představí Martin Semerád a s největší pravděpodobností i Bohuslav Ceplecha. Jarda Hejzlar sveze ve své KITové Felicii majitele společnosti PK Oil pana Petkova.  

TZ/Petr Eliáš
Vytisknout

Diskuze: Martin Semerád převzal cenu FIA Talent roku

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Solberg, Petter - Mills, Philip

Grondal dvojkou u Adapty nebude

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud