Hans Weijs jr. v Citroënu DS3 WRC na Katalánské rally

iM2, 11. října 2012, 13:04 Google+

Protože má u Nassera Al-Attiyaha před WRC přednost MERC, tak se Katařan nemůže zúčastnit poslední soutěže sezony 2012 v Katalánsku. A tak se naskýtá skvělá šance pro mladého Hanse Weijse jr. Junior VW může prokázat svoji rychlost s vozem WRC na soutěži MS.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Al-Attiyah, Nasser - Bernacchini, Giovanni

Al-Attiyah, Nasser - Bernacchini, Giovanni | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Dobrodružství jménem MS v automobilových soutěžích je pro Nassera Al-Attiyaha u konce. V době konání soutěže v Itálii dá přednost testu speciálu na Dakar, místo Španělska bude bojovat na Kypru o body do MERC (Middle East Championship). Speciálně pro tento šampionát si tým kolem Nassera objednal vůz Ford Fiesta RRC, který hodlá používat i v příštím roce.

Tato zpráva těší mladíky - v Itálii pojede za Qatar WRT Thierry Neuville, ve Španělsku dostane šanci Hans Weijs jr. 25letý jezdec tak může prokázat svoji rychlost v MS. Letos zde startoval pouze s Fabiemi S2000 týmu VW a jinak startuje v Jižní Africe. "Jsem rád, že mohu dát šanci dalšímu mladému talentovi, aby poměřil svoje schopnosti s nejlepšími jezdci na světě. Jsem si jistý, že Hans bude dobře reprezentovat barvy Kataru," říká Nasser Al-Attiyah.

"Je to pro mě velká šance, kterou chci využít. S Nassereme se známe již delší dobu, v Německu jsem byl jeho šotolinový špion. To se povedlo a tak jsme se začali bavit o této možnosti. Doufám, že zvyknutí si na WRC nebude tak obtížné. Pokusíme se zajistit půldenní test. Každopádně ještě před Španělskem budu startovat pro Volkswagen na jedné soutěži v Africe."

"Ve Španělsku jsem jel dvakrát, jednou jsem vyhrál a podruhé prohrál bitvu o titul. Během mého druhého startu už jsem ale zažil smíšený formát soutěže, tedy jeden den na šotolině a dva na asfaltu. Líbí se mi to a na soutěž se už těším," říká Hans Weijs jr. 

Vytisknout

Diskuze: Hans Weijs jr. v Citroënu DS3 WRC na Katalánské rally

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

rally jeseníky

Jeseníky Rujbrovi s Nesvadbou sedly

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud