Ve Walesu vede Latvala, RZ7 stojí

Marek Šteigr, 5. prosince 2008, 20:03 Google+

WALES PO RZ6: Ve Walesu se dějí věci. Hirvonen poslal na RZ5 svůj vůz přes střechu. Na RZ7 se to samé povedlo Atkinsonovi. Poslední dvě rychlostní zkoušky s pořadovým číslem sedm a osm se ještě neodjely a dá se předpokládat, že tomu tak už zůstane. Problémy má Martin Prokop.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Great Britain (GBR)

Rally Great Britain (GBR) | foto: Archiv RallyZone.cz

Sdílejte článek

Druhá páteční sekce začala stejně jako ta první – zrušením RZ4. Šlo o druhý průjezd RZ1. Ta ani přes poledne „nerozmrzla“ a tak byl její průjezd zrušen i podruhé.

Závodit se začalo na pětce a ta přinesla mínusové body Hirvonenovi. V jedné části rychlostní zkoušky poslal svůj Fokus WRC přes střechu a chvilku trvalo, než mu diváci pomohli zpět na kola. Ztráta činila 3:50,8. Na začátku soutěže nic příjemného.

Test vyhrál Loeb před Duvalem. Třetí příčku vybojoval Ostberg, který je zatím největším překvapením soutěže. Oproti tomu Ogier, který byl po prvních dvou testech v čele se propadl. Navíc ho potkaly technické problémy. Francouz ale pokračuje.

Šestá rychlostní zkouška znamenala velký útok Latvaly s Anttiou. Posádka Fordu test vyhrála a navíc nadělila druhému Loebovi 11,5 vteřiny. Latvala se tak posunul do čela. Druhé místo celkově patří Loebovi.

Britská rally je letos plná překvapení a velkých výkonů. O Ostbergovi jsem už psal (po RZ6 na 4. místě). Dalším překvapením je celková třetí pozice P.G. Anderssona se Suzuki SX4 WRC. Jde zatím o historicky nejlepší průběžnou pozici japonské značky za dobu jejího působení ve WRC. Páté místo za Ostbergem patří Peteru Solbergovi se Subaru.

Po RZ6 se posádky přesunuly na start testu s názvem Walters Arena. Tato zkouška se měla jet dvakrát a její délka (2,29km) neznačila nějaké velké hýbání pořadím. Úmyslně píšu, že se měla jet dvakrát. Celou zkoušku totiž poprvé projela jen pětice jezdců. Pak se vydal na trať Atkinson a ten poslal své Subaru přes střechu. Podle posledních informací je posádka v pořádku, ale až do těchto chvil se neví zda a případně v kolik se bude pokračovat v závodění. Na druhý průjezd tímto testem se samozřejmě nedostalo. Platí tedy celkové pořadí po RZ6.

Martin Prokop měl bohužel technické problémy. Motor jeho vozu se začal přehřívat. Přesto po RZ5 patřilo Jihlavskému jezdci průběžné páté místo mezi enky. Technický problém se naštěstí nepodepsal nijak výrazně do výkonu posádky na dalším testu. Prokop s Tománkem sice zajeli osmý čas, přesto se však propadli na šestou pozici. Jejich ztráta na vedoucího Wilkse je 56,9 vteřiny.

Radost českým fanouškům určitě dělá Míra Tarabus s Danem Trunkátem. Česká posádka startující premiérově v mistrovství světa se začíná sžívat se šotolinou i s náročnými podmínkami a stoupá vzhůru pořadím. Test číslo tři zakončili jako sedmnáctí, po šestce jsou již patnáctí mezi enky. Super výsledek. jen tak dál.

Zítra je na programu sedm rychlostních testů. Uvidíme, jestli se zítra budou opět rušit a krátit testy, nebo zda už se začne naplno závodit.

Výsledky po RZ6 zde.

Vytisknout

Diskuze: Ve Walesu vede Latvala, RZ7 stojí

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Štajf, Vojtěch

Odstartoval Pražský rallysprint

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud