Slavná jména na AUTOSLIDE 2009

Pavel Janega, 7. prosince 2008, 16:08 Google+

Velká motoristická událost AUTOSLIDE 2009 se blíží mílovými kroky a tak se seznámíme s některými vynikajícími jezdci, které můžeme v lednu v Pardubicích vidět.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Pech, Václav - Uhel, Petr

Pech, Václav - Uhel, Petr | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Mezi ně se může směle zařadit Roman Častoval – mistr čisté stopy. Třicetiletý Roman pochází ze závodnické rodiny z Klatov. V roce 1995 začal v Čechách první rallycrossový pohár s Feliciemi. Roman ho dokázal vyhrát celkově dokonce 3x (1995, 1996 a 1998). V roce 2001 se stal středoevropským absolutním suverénem divize 2 - vozy skupiny "N" s motorem do 2 litrů. Každoročně získával český titul, rakouský titul a titul vítěze středoevropské zóny. Od roku 1997 závodí v mistrovství Evropy. Začínal v něm s vozem Ford Escort Coswort 4x4, pak jezdil s Nissanem Sunny, Seatem Ibiza a titul získal s vozem Opel Astra OPC.

Další skvělý závodník Tomáš Kotek se v necelých 15 letech stal nejmladším závodníkem v seriálu mistrovství Evropy v rallycrossu a byl zapsán do české Knihy rekordů. Loni dosáhl na první evropské vítězství na závodech v Norsku a stal se nejlepším českým juniorem. Získal také cenu Jiřího Sedláře pro nejtalentovanějšího automobilového závodníka v České republice. Letos vybojoval titul mistra Evropy v rallycrossu v divizi 2 a získal Zlatou sponu FAS AČR za přínos pro rozvoj českého automobilového sportu.

K velkým hráčům v boji o věnce na Autoslide-u budou bezpochyby patřit jezdci rallye. Mezi těmito jiskří mladá hvězda Martin Semerád. Tento teprve osmnáctiletý pilot vyhrál evropské kolo projektu Pirelli Stars Drivers - shoot out a vybojoval si tak účast na šesti podnicích mistrovství světa. „Když zaznělo, že zvítězilo Finsko a Česká republika, nemohl jsem tomu uvěřit. Bylo to naprosto nečekané a zapůsobilo to jako šok. Ještě po první části soutěže na šotolinovém povrchu jsem si docela věřil a doufal, že bychom mohli uspět, ale pak jsem na asfaltové části udělal několik chyb a přestal doufat v úspěch. Je to jako sen," uvedl Semerád v tiskové zprávě. Společně se Semerádem v projektu uspěl Fin Jarkko Nikara. Oba by se v příštím roce měli představit v soutěžích MS v Portugalsku, Itálii, Řecku, Finsku, Španělsku a Velké Británii.

Autoslide si nenechá ujít ani šestinásobný domácí šampión Václav Pech junior. Absolvent střední průmyslové školy technické již několik let vodí výkonné a špičkově připravené závodní stroje po tratích u nás i na Slovensku. Se žlutomodrým fordem focus wrc „Ašín“ vybojoval třetí místo v mistrovství Evropy v roce 2003.

Výborný jezdec, velký showman a velký favorit to je Igor Drotár. V Pardubicích by se měl představit v pro něj netypickém voze Škoda Fabia. Na rally totiž tento Slovák sedlá nádhernou Škodu Octavia specifikace WRC.

Vedle velkých jmen českého a slovenského motosportu se objeví skvělý finský závodník Jani Paasonen. Vyzbrojen technikou v podobě Škody Fabia ve válečných barvách týmu Mediasport.cz. bude Paasonen bojovat o příčky nejvyšší. Fin, který se může pochlubit cennými zkušenostmi s vozy specifikace WRC a skvělým 6. místem z finské rally. To je Jani Paasonen.

Opravdoví mistři volantu, všudypřítomný adrenalin, krásné ženy, rychlá auta a neopakovatelná atmosféra. To je akce AUTOSLIDE 2009. Navštiv 10. ledna 2009 areál Zlaté přilby v Pardubicích a oslav s námi první motoristický svátek v novém roce.

Vytisknout

Diskuze: Slavná jména na AUTOSLIDE 2009

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Loeb, Sébastien

Loeb po boji opanoval i Wales

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud