Loeb po boji opanoval i Wales

Marek Šteigr, 7. prosince 2008, 14:44 Google+

BRITSKÁ RALLY V CÍLI: Ve znamení neuvěřitelně dramatické bitvy o první příčku se nesla poslední etapa letošní Britské rally a vlastně i celého letošního ročníku Mistrovství světa v automobilových soutěžích. Z prvenství se nakonec raduje už jistý mistr světa Sebastien Loeb.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Loeb, Sébastien

Loeb, Sébastien | foto: Citroën Sport

Sdílejte článek

V itineráři pro dnešní den byly čtyři rychlostní zkoušky. Všechny vyhrál Loeb. Po včerejšku vedoucí Latvala se však nevzdával a dojížděl vždy v těsném závěsu za Francouzem. Loeb navíc vše zdramatizoval předčasným startem do RZ18, za což vyfasoval deset trestných vteřin. Na posledním testu však opět vyhrál a definitivně si tak připsal vítězství v posledním závodě letošní sezony. Po 282 ostrých kilometrech Waleské soutěže dělí v cíli Latvalu od Loeba 2,7 vteřiny. Co jiného si na závěr sezony přát???

Třetím mužem Britské rally se stal Dani Sordo a tím potvrdil zisk titulu ve značkách pro tým Citröen. Za Sordem dojel Peter Solberg a to, že jeho vůz pracoval po celou soutěž bez problémů, dává týmu Subaru slušné vyhlídky pro příští sezonu.

Páté místo P.G.Anderssona znamená vyrovnání celkového nejlepšího výsledku nejen tohoto jezdce, ale i týmu Suzuki v MS. Pokrok Japonské značky potvrdilo i sedmé místo Toniho Gardemeistra. Mezi dvojici od Suzuki se vměstnal Francois Duval s Fordem od Stobartu. Od „Františka“ se možná čekalo víc, ale s přihlédnutím k vážné nehodě při Japosnké rally se není co divit, že jel Duval trochu při zdi. Osmou příčku v konečném pořadí si připsal letošní vicemistr světa Mikko Hirvonen. Ten po nehodě v páteční etapě trpělivě stahoval vteřinky z náskoku svých soupeřů a probojoval se až na osmé místo.

Ve Walesu se také uskutečnila „návštěva“ v rally světě v podání několikanásobného mistra světa Moto GP Valentina Rossiho. Ten nakonec absolvoval závod bez ztráty kytičky na dvanáctém místě. Někdo od něho mohl očekávat možná trochu víc. Na druhou stranu – co by si kluk z okruhů a dvou kol mohl víc dovolit na ostřílené rally jezdce …

A co česká posádka Jaromír Tarabus – Dan Trunkát??? Skvělý výkon!!! Nic víc se nedá napsat. Čeští kluci poznávající na Britské rally poprvé chuť soutěže s přívlastkem „světová“, se neztratili. Spíš naopak. Po skvělém výkonu dojeli celkově jednadvacátí a mezi enky dokonce sedmí. Co víc si při premiéře přát? Za redakci rallyzone.cz k tomuto výsledku Jaromírovi s Danem gratuluju.

Obsáhlejší shrnutí celé soutěže Vám přineseme v některém z následujících dnů.

Vytisknout

Diskuze: Loeb po boji opanoval i Wales

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Great Britain (GBR)

Další záludný den

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud