M-Sport oficiálně představil Ford Fiesta S2000

Josef Janoušek, 18. listopadu 2009, 14:04 Google+

Na základně M-Sportu byl po tvrdé devítiměsíční práci oficiálně představen nový soutěžní vůz Ford Fiesta S2000. Představení nové „zbraně“ se za přítomnosti šéfa oddělení motosportu automobilky Ford chopil šéf M-Sportu Malcolm Wilson.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Wilson, Malcolm

Wilson, Malcolm | foto: Ford Motor Company

Sdílejte článek

Ford Fiesta S2000 má za sebou více jak 3000 testovacích kilometrů ve Velké Británii i v Evropě. Rozsáhlý program testů by měl pokračovat až do začátku příštího roku, kdy by měl být vůz homologován a připraven na ostrý soutěžní start na Rally Monte Carlo. Debut si však Fiesta S2000 odbude již zítra, kdy se představí samozřejmě mimo pořadí divákům na posledním podniku IRC, Rally RACMSA of Scotland.

   Ford Fiesta S2000

"Dnešní den je pro nás vzrušující. Je to první globální soutěžní vůz společností Ford a M-Sport a já jsem přesvědčen, že jsme připravili naprosto fantastický vůz. Je to po dlouhých pěti letech auto, které bude schopno vítězit ve všech republikových šampionátech," řekl Malcolm Wilson.

"Je to vyvrcholení obrovského množství tvrdé práce Christiana Loriauxe a jeho týmu, ale také každého, kdo pracuje v M-Sportu. Na projektu jsme úzce spolupracovali s Fordem  a já věřím, že odborné znalosti, které jsme do projektu vložili, dovedou Fiestu S2000 k obrovským světovým úspěchům," dodal Malcolm Wilson.

                

"Je to fantastický pocit vidět auto na dnešním představení po tak vyčerpávající, těžké práci a testování za zavřenými dveřmi. Všichni v M-Sportu jsme museli táhnout za jeden provaz, abychom dokázali Fiestu S2000 dokončit v takto krátkém termínu," prohlásil Christian Loriaux.

"Tým designérů pod vedením Athony Brinkmana a Chrise Graye, vytvořil vůz vypadající velmi agresivně a skutečnost, že jsme byli schopni dokončit projekt, je velkým úspěchem M-Sportu. Testy dopadly úspěšně a já jsem velmi spokojen s výkonem vozu. Bude velmi zajímavé sledovat, jaká bude jeho skutečná rychlost v porovnání s konkurencí," uzavřel Christian Loriaux.

foto: rallyehg.com

Vytisknout

Diskuze: M-Sport oficiálně představil Ford Fiesta S2000

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Stohl, Manfred

Pojede Herman Maier Rally Dakar se Stohlem?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud