Právě vychází časopis Rally 1/2010

ar1, 8. února 2010, 23:42 Google+

A zde nabízíme co v obsahu nového čísla najdete...

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Časopis

Časopis | foto: Archiv RallyZone.cz

Sdílejte článek

Martin Prokop se upsal Fordu
Úřadující juniorský šampion a vicemistr v produkční kategorii Martin Prokop vstoupí do letošní sezony ve Švédsku. Nikoli však za volantem mitsubishi či citroënu, ale žhavé novinky Fordu Fiesta S2000.

Zdeněk Tichý: Baví mě, když erzetu projedu jako slalom na lyžích
Zdeněk Tichý je sportovcem tělem i duší. Od mládí se věnoval lyžování, později propadl jachtingu a před šesti lety se naplno pustil do automobilových soutěží historických automobilů. Loni své úsilí na tomto poli korunovali společně s navigátorem Jiřím Horákem ziskem mistrovského titulu. Přesto pražský jezdec tvrdí, že výsledky pro něj nejsou důležité...

Reportáž z Rally Monte Carlo 2010 - Finové vyloupili Monte Carlo
Slavná Rally Monte Carlo se v posledních letech stala doménou domácích jezdců. Letos však bylo vše jinak. prvenství si vybojovala finská dvojice Mikko Hirvonen - Jarmo Lehtinen za volantem žhavé novinky Fordu Fiesta S2000. Na stupních vítězů ho doplnily dvě fabie - krajana Juha Hänninena a Francouze Nicolase Vouilloze.

Michal Hrabánek - Na vylepšení Fabie stále pracujeme
Škoda Motorsport vstoupila do nové sezony ještě lépe než při své loňské premiéře. Dvě Fabie Super 2000 se protlačily až na stupně vítězů Rally Monte Carlo, mladoboleslavská značka vévodí průběžné klasifikaci značek. V cíli závodu nám odpověděl na několik otázek šéf týmu Michal Hrabánek.

Toyota Celica 4WD ST 165 sk. A - Japonský nástup
Stala se mezníkem nejen v historii značky. Modelem Celica 4WD se Toyota jako první japonská automobilka seriozně zapojila do bitvy o světový titul a po několikaletém úsilí sesadila z trůnu dominantní Lancii. První verze s označením ST 165 si na konto připsala během dvou let plný tucet vítězství v MS a titul pro vítěze letošního Dakaru Carlose Sainze.

Piloti formule 1 v rally
Největší senzací letošního roku je bezesporu vstup dvojnásobného mistra světa F1 Kimiho Räikkönena do světa automobilových soutěží. Nejedná se jen o epizodní hostování, nýbrž o kompletní sezonu v MS 2010 za volantem továrního Citroënu C4 WRC v juniorském týmu.

Martin Macík: Uspět na Dakaru mohou jen realisté
Na startu letošního ročníku Rally Dakar měla Česká republika velmi početné zastoupení, řada našich jezdců a posádek navíc zamířila do Jižní Ameriky s nemalými ambicemi. Už v prvních etapách ale Češi prožili malé sportovní Waterloo a ve druhém týdnu soutěže už poutaly hlavní pozornost tuzemských fanoušků pouze výkony posádky Martin Macík - Josef Kalina, Jan Bervic, která se s kamiónem Liaz do poslední chvíle snažila bojovat o stupně vítězů. I když na pódium nedosáhli, čtvrtým místem mezi kamióny završil Macíkův tým několikaleté snažení a zúročil nastřádané zkušenosti.

Vytisknout

Diskuze: Právě vychází časopis Rally 1/2010

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Sandell, Patrik

Sandell: Největší konkurent bude P. G. Andersson

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud