Al-Attiyah by se chtěl na Dakaru ještě vrátit do hry

iM2, 8. ledna 2012, 22:18 Google+

Katařan, Nasser Al-Attiyah, by se ještě chtěl vrátit do bojů o čelní příčky na letošním Dakaru, i když v polovině soutěže má již ztrátu 43 minut. Řekl to jeho týmový šéf, Robby Gordon.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Al-Attiyah, Nasser

Al-Attiyah, Nasser | foto: Volkswagen Motorsport

Sdílejte článek

Nasser samozřejmě do letošního Dakaru šel s tím, že by rád obhájil své loňské vítězství. Nicméně během prvního týdne ho potkaly určité technické problémy a udělal také pár jezdeckých chyb. Výsledkem jeho snažení je ztráta 42 minut a 54 sekund na průběžně vedoucího Stéphana Peterhansela.

Nicméně jeho včerejší impozantní vítězství na etapě z Copiapa do Copiapa povzbudilo tým do dalších bojů. Al-Attiyah je průběžně šestý, jeho týmový šéf, Robby Gordon, je třetí. Pro Američana je však Katařan největším favoritem na vítězství ve všech zbývajích sedmi zkouškách. Jen dodejme, že včerejší etapu Hummery pilotované těmito dvěma jezdci ovládly, když Nasser byl rychlejší o 7 minut. 

"Je jasné, že naše auto je extrémně rychlé v tomto typu terénu. Je jasně viditelné, že bylo designováno pro tento druh zkoušek. Hodně věcí jsme také vyměnili [oproti loňsku], včetně transmisí a teď je to hrůzu nahánějící stroj," říká Gordon. "Vlastně jsem si jistý, že Nasser bude vyhrávat tyto zkoušky. OK, ostatní jsou stále před námi, ale myslím, že jsme pro zbytek soutěže v dobré pozici."

I sám Al-Attiyah stále věří, že by soutěž mohl ještě vyhrát, i když připouští, že by každý den musel být tak dobrý, jako ten sobotní. "Naším cílem je získat každý den sedm nebo osm minut," což se mu v sobotu povedlo. "Vydáme ze sebe to nejlepší, abychom tento výkon zopakovali na všech zkouškách od pondělí dále, nebo abychom předvedli ještě lepší výkon. Každopádně nemáme žádnou jinou možnost, jestli ještě chceme pomýšlet na vítězství na Dakaru."

Po Dakaru již na Nassera Al-Attiaha čeká Citroën DS3 WRC a starty v MS 2012 jako trojka továrního týmu. 

 

 


Vytisknout

Diskuze: Al-Attiyah by se chtěl na Dakaru ještě vrátit do hry

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Gardemeister, Toni - Tuominen, Tomi

FIA ukončila spolupráci s promotérem MS

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud