Šestá stíhací etapa

Tomáš Urban, 11. ledna 2014, 20:28 Google+

Stíhačka. To je zřejmě nejvýstižnější název pro šestou část dakarského dobrodružství, v níž kamiony na trase z Tucumánu do Salty jeli „jen“ 156 měřených kilometrů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Dakar

Rally Dakar | foto: www.loprais.cz

Sdílejte článek

Oproti předchozím ultramaratonským etapám, v nichž rozdíly mezi jednotlivými účastníky byly v desítkách minut či hodinách, šlo tentokrát o každou vteřinu.

Po kamení nejrychleji letěl Holanďan Versluis, v cíli byl v čase 1:33:54. Druhý Nikolajev zaostal o 78 vteřin a pátý Stacey ztrácel na Nikolajeva pouhých 17 vteřin! V rychlostním průletu se neztratil v den svých narozenin ani Aleš Loprais, který dovedl svou Královnu do cíle na 9. místě se ztrátou čtyř minut a tří vteřin. V celkové klasifikaci byl Aleš Loprais původně sedmý, ovšem po dodatečné hodinové penalizaci Rusa Šibalova se posunul na šestou pozici. Na vedoucího de Rooye ztrácí hodinu a 39 minut, za třetím Nikolajevem zaostává přibližně o 32 minut. Další týmová posádka Jana Tománka drží 22. příčku.

Sobota bude dakarské soutěžení půlit, je totiž dnem klidu. Pro závodníky představuje významný mezičlánek v rámci celé rallye a dosažení tohoto bodu lze považovat nejen pro nováčky za malé vítězství. Jezdci a týmy proto budou vítáni na pódiu v bivaku v Saltě se všemi poctami, na půli cesty do skutečného cíle pro ně bude uspořádána i oslava. Očekává se, že do „dakarské“ vesnice dorazí tisíce diváků, stejně jako tomu bylo loni v Tucumánu. Všichni budou mít možnost nasát atmosféru, užít si zábavu a setkat se s klíčovými osobami rallye. Pro závodníky to bude jedinečná šance k načerpání nových sil a zvýšení motivace. Ovšem těžce zkoušená technika si žádá své, takže se dá očekávat, že mechanici se v bivaku v Saltě jistě nezastaví a mohou se pustit s větší časovou pohodou do oprav téměř všeho, co se během první části závodů objevilo.


A tak přejeme relaxační sobotu s milými lidmi nejen Vám, ale také našim klukům do Salty.

 
Vytisknout

Diskuze: Šestá stíhací etapa

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

rally jänner

Škoda Fabia S2000 dostane nástupce v podobě Fabie R5

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud