Mini na Dakaru s Romou, Al-Attiyahem, Holowczycem a Terranovou

iM2, 21. listopadu 2014, 10:58 Google+

Německý tým X-Raid, který stojí za vývojem a nasazováním vozů Mini do pouštních soutěží, letos do Jižní Ameriky přijede s devíti speciály Mini. Hlavními hvězdami týmu budou Nani Roma a Nasser Al-Attiyah.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Roma, Nani - Perin, Michel

Roma, Nani - Perin, Michel | foto: X-raid

Sdílejte článek

Do startu soutěže již zbývá jen zhruba měsíc a půl. Německý tým X-Raid oznámil svoji sestavu pro nadcházející soutěž. Na startu uvidíme celkem 9 vozu Mini All4 Racing. Čtyři vozy pojedou v továrním týmu, zbytek je určen pro soukromníky.

V čele týmu bude stát posáka Joan "Nani" Roma/Michel Perin (loňští vítězové soutěže), jejich kolegové jsou Orlando Terranova/Bernardo "Ronnie" Graue, Krzysztof Holowczyc/Xavier Panseri a Nasser Al-Attiyah/Mathieu Baumel (vítěz Dakaru 2011, letos s novým spolujezdcem). Tým Mini má na svém kontě v posledních třech letech tři vítězství. 

Čtvrté vítězství v řadu pro Mini?

"Dakar má extrémně těžké tratě a soutěžit v těchto podmínkách je velká výzva jak pro jezdce, týmy i vozy. Pro všechny fanoušky vytrvalostních soutěží jde o vrchol roku. I přes sebelepší přípravu jde o neskutečné dobrodružství. S ohledem na tyto skutečnosti jsme si zvolili jako strategického partnera pro tuto soutěž tým X-Raid, který je velmi profesionální a má velké zkušenosti," říká Jochen Goller z Mini.


Mini spoléhá na Dakaru na tým X-Raid

"To samé platí o vozu Mini All4 Racing, které svými třemi vítězstvími dokázalo svoji extratřídu. Mini je ztělesněním výdrže, výkonnosti, spolehlivosti, agility a úspěchu. Mimo to nabízí Dakar díky své obrovské sledovanosti po celém světě skvělou příležitost rozšířit povědomí o značce Mini," pokračuje Goller. Soutěž startuje v Argentině, jede přes Chile a Bolivii zpět do Argentiny, na účastníky čeká přes 9 000 kilometrů.

Prohlášení jezdců

Joan "Nani" Roma by chtěl v letošním roce obhájit vítězství z loňského roku, jeho vůz bude v zeleno černých barvách: "Pro mě bylo velmi speciální vyhrát Dakar 2014. Moje první vítězství na Dakaru přišlo přesně před 10 lety [na motorce]. Mini All4 Racing bylo od startu velmi silné - přesně tak jak ho známe, spolehlivé, dobře ovladatelné a rychlé. Mini sehrálo rozhodující roli při mém vítězství. Teď už se nemohu dočkat, až vyrazíme se stejným vozem za obhajobou titulu v roce 2015."

Orlando Terranova byl v roce 2014 pátý, letos pojede v černo červené kombinaci: "Mým cílem je samozřejmě Dakar vyhrát, ale také bych chtěl být první vítězem Dakaru, který bude mít méně než 40 let. Dakar je velká výzva, ale Mini je dost silné. Proto věřím, že mohu svého cíle dosáhnout."

Krzysztof Holowczyc pojede s čeno-modrým autem: "Dám do toho vše, abych dojel na podium. Trať je těžší než v roce 2014. Proto půjde o novou výzvu, na kterou se již těším."


Holowczyc na trati Dakaru 2012 s Mini

Nasser Al-Attiyah bude startovat s podporou Red Bullu, Katařan oproti loňsku navíc letos stihne s vozem i nějaké testy, což vnímá jako velké plus: "Velmi mě těší, že budu opět na startu s Mini. Dakar je pro všechny účasníky velkou výzvou. Je skvělé jet s takto konkurenceschopným vozem i týmem. Mini All4 Racing je opravdu vítězný vůz. 

Jezdci jedoucí s Mini Rally Dakar 2015:

Monster-Energy-Rally-Raid-Team
#300 Joan "Nani" Roma/Michel Perin
#301 Nasser Al-Attiyah/Mathieu Baumel
#305 Orlando Terranova/Bernardo "Ronnie" Graue
#306 Krzysztof Holowczyc/Xavier Panseri 

Zákazníci X-raid-Mini-All4-Racing
#310 Vladimir Vasiljev/Konstantin Zhiltsov
#314 Erik van Loon/Wouter Rosegaar
#319 Boris Garafulic/Filipe Palmeiro
#329 Aidin Rakhimbajev/Anton Nikolajev
#334 Stephan Schott/Holm Schmidt

Vytisknout

Diskuze: Mini na Dakaru s Romou, Al-Attiyahem, Holowczycem a Terranovou

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Loeb, Sébastien - Elena, Daniel

Rally du Var: Loeb s pneumatikami z MS, jde o test před Monte Carlem?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud