Přejímky jsou úspěšně za námi

Tomáš Urban, 2. ledna 2009, 08:39 Google+

Závodní kamion, podobně jako obě asistenční Tatry a novinářská Navara prošly bez problémů zbývající částí technických a administrativních přejímek.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Loprais, Aleš

Loprais, Aleš | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Navigátor Aleše Lopraise Vojta Štajf dorazil do Buenos Aires doslova několik minut před termínem, který organizátoři určili pro přejímky startovního čísla 502. Vojtův původní let byl totiž pro nedostatečnou vytíženost letadla zrušen. Následovalo zařizování náhradního spojení, což se nakonec díky neoblomnému jednání podařilo. Doufejme, že to byla jediná a poslední vypjatější situace na letošním Dakaru.
 
Po pětihodinovém maratónu mezi kiosky organizátorů odcházeli Aleš Loprais, Milan Holáň a Vojtěch Štajf se všemi potřebnými razítky, což znamenalo jediné: možnost odstartovat 3.1.2009 do závodu.  Po příjezdu do parc fermé si kluci pořádně prohlédli konkurenci, která je letos silnější než kdy jindy.
 
"Úmyslně nechci nikoho předem vyzdvihovat," prohlašoval po technických přejímkách Aleš Loprais. "Mezi favority patří samozřejmě známá jména a staré dobré firmy, ale špička bude širší než kdy jindy. Budeme si muset počkat, jak to nakonec dopadne, ale půjdeme do toho naplno hned od začátku."
 
Mechanik závodního vozu Milan Holáň se samozřejmě zajímal o to, s čím jede konkurence: "K vidění je tady spousta nových a zajímavých nápadů. V parc fermé stojí opravdu hodně nádherných aut."
 
Vojta Štajf neskrýval radost z toho, že nakonec do Buenos Aires vůbec dorazil: "Jsem především rád, že jsem dorazil. V sobotu startujeme a do té doby bude dost času na regeneraci a koncentraci. Ještě toho musíme s týmem hodně prodiskutovat, ale jsme výborně připraveni a budeme bojovat o nejvyšší příčky."
 

Vytisknout

Diskuze: Přejímky jsou úspěšně za námi

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Rally Dakar

Na Dakar bez GPS, jen s poznámkami

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

  2. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud