Legendy Dakaru se sešly v Sosnové

Petr Eliáš, 24. března 2019, 19:44 Google+

MOGUL Dakar Setkání na Autodromu v Sosnové představilo divákům legendární závodníky Rally Dakar.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Mogul Dakar setkání

Mogul Dakar setkání | foto: Archiv pořadatele

Sdílejte článek

Autodrom Sosnová u České Lípy hostil v neděli 24. března již pátý ročník MOGUL Dakar Setkání, které je největším setkáním dakarských a maratonských závodníků ve střední Evropě, a letošní plný seznam přihlášených, kde nechyběla zvučná jména z České republiky i ze zahraničí, to jen potvrdil. Diváci mohli sledovat krásnou dakarskou techniku v akci na trati autodromu a zejména špičkové závodní kamiony předváděly neskutečnou show plnou smyků, skoků, a při jejich jízdě se nad sosnovským autodromem zvedala oblaka prachu. Oko diváka ale potěšily i výkony motorkářů a čtyřkolkářů, kde nechyběli ani juniorští závodníci. Parádní podívaná byla i na závodníky s terénními vozy, které také létaly vzduchem a mnohdy jezdily po dvou kolech. Autodrom v Sosnové při MOGUL Dakar Setkání zažil jednu z největších diváckých návštěv historie, kdy za celý den přes brány autodromu prošlo přes 6 500 diváků.

MOGUL Dakar Setkání zaujalo i dvojnásobného vítěze Rallye Paris Dakar Francouze Jean Louis Schlessera, který byl také zapojený do organizace soutěže Africa ECO Race, která na Rallye Paris Dakar navazuje. Schlesser byl  při MOGUL Dakar setkání obklopen stovkami diváků nejen při autogramiádě, ale i při samostatné prezentaci Africa ECO Race, kterou přijel do Sosnové podpořit.

Při MOGUL Dakar Setkání šlo zejména o show a zábavu diváků, a to se podařilo. Diváci doslova obklopili desítky dakarských speciálů v servisním zázemí, kde si je mohli prohlédnout z velké blízkosti. Tento obrázek byl v servisním depu vidět po celý den, protože v některých případech se na fotografii s oblíbeným dakarským závodníkem stály dlouhé fronty.  Dakarské závodění je v České republice velmi populární už od osmdesátých let, kdy tuto tradici zahájily závodní automobily české výroby TATRA a LIAZ. Tyto historické automobily byly k vidění i na MOGUL Dakar Setkání a diváci obdivovali jejich technický stav a výkony na trati sosnovského autodromu. Zaplněné tribuny pozdravily aplausem na dálku šestinásobného vítěze Karla Lopraise, který bohužel do Sosnové ze zdravotních důvodů na poslední chvíli nedorazil, přesto diváci a závodníci vzdali hold této legendě alespoň na dálku při příležitosti jeho sedmdesátých narozenin, které v těchto dnech oslavil. Pátý ročník MOGUL Dakar Setkání se povedl a ukázal, že setkání dakarských a maratonských závodníků v Sosnové má už tradici a diváky láká. Děkujeme všem závodníkům a týmům za jejich účast na MOGUL Dakar Setkání, stejně jako všem divákům a partnerům, a už teď se těšíme na šestý ročník.

Vytisknout

Diskuze: Legendy Dakaru se sešly v Sosnové

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Test Jan Kopecký

Spolujezdecká akademie Autoklubu ČR

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud