Hirvonen nestačí Loebovi

Tomáš Musil, 1. srpna 2008, 22:24 Google+

NESTE OIL RALLY FINLAND PO PRVNÍ ETAPĚ: Po páteční etapě vede Finskou rally úřadující šampion Sebastien Loeb. Na druhém místě se drží favorit a vedoucí muž šampionátu Mikko Hirvonen a třetí příčku okupuju možná trochu překvapivě Henning Solberg.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Finland (FIN)

Rally Finland (FIN) | foto: Archiv RallyZone.cz

Sdílejte článek

Dnes bylo na programu celkem 10 RZ, z toho poslední RZ byla 2,06km dlouhá superspeciálka Killeri, která už byla na programu včera jako shakedown.

První dnešní RZ s pořadovým číslem dvě přinesla velmi vyrovnaný boj, protože jak Loeb, tak i Hirvonen zajeli naprosto shodný čas. Bodovanou desítku uzavíral Galli, který však ztratil pouhých 11s. Druhá RZ už byla opět o něco zajímavější, přinesla totiž výpadek domácího Latvaly, který poškodil svoje auto. Další triumf si připsal Loeb, za kterým byl jen těsně, kdo jiný než Hirvonen. RZ4 byla poslední před dopoledním servisem, který už řada jezdců netrpělivě vyhlížela. Výsledek RZ4 byl opět stejný, v čele Loeb, těsně za ním Hirvonen. Menší radost zavládla u Aavy, který se posunul už na bronzový stupínek.

Ani servisní zóna nezměnila nic na dnes již osvědčenému duu, které obsazovalo první dvě pozice. Vítězem RZ5 je Loeb, stříbro bere Hirvonen. Jen na jednu zkoušku přenechal Sordo třetí místo Aavovi, kterému se nedařilo, a tak se Španěl mohl vrátit zpět. Další zkouška a další, tentokrát již šesté Loebovo vítězství. Druhá příčka opět náležela Hirvonenovi, třetí místo pak jak v RZ, tak i celkem držel Sordo a stálé více dopředu se dral Gigi Galli, který byl čtvrtý i v celkovém pořadí. Po druhém průjezd RZ7 Palsankyla čekala jezdce další zastávka v servisní zóně. Opět se opakovalo osvědčené pořadí Loeb, Hirvonen, které tentokrát doplnil Henning Solberg. Další pokles zaznamenal Aava, když se propadl o další příčku níž, tedy na šesté místo.

Až v osmé RZ se podařilo nalomit nadvládu Loeba, jeho pokořitelem nebyl nikdo jiný než Hirvonen. Velmi skvěle se ale dařilo také třetímu H. Solbergovi a čtvrtému Gallimu, který stoupal pořadím výš a výš a nyní byl už třetí, když se dostal před Sorda. RZ9 ale přinesla další triumf Loebovi a pokud hádáte, kdo byl druhý, odpověď Hirvonen je správná. Třetí a čtvrtá příčka náležela opět H. Solbergovi a Gallimu. V celkovém pořadí si místa prohodili. Poslední větší změny mohla přinést RZ10, což se naplnilo jen z části, protože jediná změna nastala na třetím místě, kam se vyšplhal stále zrychlující H. Solberg, čtvrtá příčka tak zbyla na Galliho. Vítězem se stal opět Loeb před Hirvonenem.

Závěrečná superspeciálka nepřinesla žádné změny a byla spíše show pro diváky. Po dnešní etapě tedy platí pořadí: Loeb, Hirvonen, H. Solberg, Galli, Sordo, P. Solberg, Atkinson a bodovanou osmičku uzavírá Adersson. Největší boje můžeme očekávat přímo na čele, kde ztrácí Hirvonen 15s na Loeba a a Galli 3s na třetí místo Solberga. Další souboj pravděpodobné svedou obě Subaru o šesté místo a na bitvu o osmé místo se chystají hned tři jezdci. Na zítra se tedy máme na co těšit, navíc pravděpodobně nastoupí i Latvala, který se bude chtít po dnešním výpadku ukázat v co nejlepším světle.  Druhá etapa startuje ve čtvrt na sedm našeho času.
Vytisknout

Diskuze: Hirvonen nestačí Loebovi

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Kopná (CZE)

Samohýl Škoda Team obhájil na Kopné prvenství

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

reklama

Doporučujeme

Rally Finland (FIN)

Neste Oil Rally Finland: Po RZ 6 v čele Loeb

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud