Thermica rally zahájila letošní M ČR ve sprintrally

Josef Janoušek, 6. května 2009, 11:57 Google+

Je dobojováno. Celkem šestaosmdesát posádek z původně 128 odstartovaných dokončilo bezesporu náročnou trať se sedmi rychlostními zkouškami. Jaká letošní Thermica rally Lužické hory byla?

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kurka, Tomáš - Škubník, Milan

Kurka, Tomáš - Škubník, Milan | foto: www.rallyzone.cz | Trdla, Martin

Sdílejte článek

Charakteristickým slovem je bezproblémová. Správným rozhodnutím vedoucího RZ 1 neodstartovat první vůz na čas a vyslat do exponovaného místa pořadatelskou posilu v rámci zachování bezpečnosti, se prakticky eliminoval konflikt s diváky. Rally na území Trojzemí tak prodloužila tolik potřebnou sérii (Šumava, Kralovice, Hrádek) bez kontaktu soutěžního vozu s divákem.

 

 

Jiří Tošovský Peugeot 207 S2000

Sportovní hodnota soutěže vysoká. Dalo se to očekávat již při pohledu do startovní listiny, kde prakticky patnáct posádek mohlo pomýšlet na absolutní vítězství. Na soutěži v Hrádku nad Nisou se letos sešla nejlepší konkurence v její dvanáctileté historii. A i když poměrně záhy odstoupili Trněný, Valoušek, oba Semerádovi a Sýkora, rozhodně to neubralo na dramatičnosti a na špici se bojovalo o každou sekundu. Nejvyrovnaněji zajeli Jaroslav Orsák s Karlem Vajíkem a zaslouženě zvítězili. Boj Petáka se Štěpánkem o stříbro vrcholil na RZ 5, kdy se Štěpánek jedoucí po delší pauze a vůbec poprvé s vozem WRC, přiblížil Peugeotu S2000 na 0,3 vteřiny.Své si odjeli i Pech s Uhlem, kteří poprvé představili „plyňáka“ a dalším výrazným překvapením po Štěpánkovi byl mladičký Jan Černý, kterého Pech udolal o necelé dvě sekundy. Bojovalo se i jinde - Minařík najel na Dohnala ve třídě A6 0, 9 sekundy, v S1 si zase nic nedarovali zkušení matadoři Donát s Bergrem s Octaviemi Kit Car.

Jarek Orsák Rally Lužické Hory 2009

V Hrádku se jelo také úvodní dějství stále populárnějšího Lužického poháru – Lausitz Cupu. Letos se do něj přihlásilo na padesát posádek z Polska, Německa a ČR, z nichž dokončilo první soutěž dvacet sedm. Zvítězili loňští celkoví vítězové Mifka s Plachým na voze Mitsubishi. Také Pohár ČR v rally se stal kořistí tohoto japonského vozu s posádkou Dohnal – Blažek. Na tiskových konferencích posádky chválily zejména náročnou technickou trať s častým střídáním povrchů a šíře silnice. Za nemírně těžkou ji prohlásil i Štěpán Vojtěch, který se „sklouznul“ s Dianou Kobzanovou v roli předjezdce. Jestliže se o Lužičkách tradovalo, že je to pohodová soutěž, tak letos to platilo dvojnásob – díky posádkám, divákům, organizátorům i všem dalším zainteresovaným. Hrádek nyní předává pomyslný štafetový kolík Telči, kde se pojede druhá soutěž M ČR ve sprintrally - Rally Vysočina.

Vytisknout

Diskuze: Thermica rally zahájila letošní M ČR ve sprintrally

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Orsák, Jaroslav

Šest měsíců systematické práce přineslo svůj výsledek.

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud