Rujbr s Řihákovou v Lužičkách vítězní

Barbora Vebrová, 6. května 2013, 11:08 Google+

Patrik Rujbr zvítězil na Rally Lužické hory mezi vozy s jednou poháněnou nápravou.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rujbr, patrik

rujbr, patrik | foto: www.rallyzone.cz | Krajča, Ondřej

Sdílejte článek

Letošní druhý start si na své konto připsala smíšená posádka Patrik Rujbr – Petra Řiháková. Tentokrát se Patrik s Petrou postavili na start Galaxy GRS Rally Lužické Hory. Opět to bylo s Renaultem Clio R3 z dílny Lubomíra Minaříka. Seznamovací jízdy v okolí Hrádku nad Nisou probíhali za jarního počasí, ale na závod byl hlášen déšť. Hned od první rychlostní zkoušky hrála důležitou roli dobrá volba pneumatik. Patrik s Petrou zvládli vše na výbornou a hned na prvním měřeném testu si připsali první čas ve dvoukolkách. „Z času na první rychlostní zkoušce jsme byli překvapeni. Nečekali jsme, že se nám na mokru podaří zajet první ve dvoukolkách,“ podělil se o dojmy Patrik Rujbr. Na druhé rychlostní zkoušce smíšená posádka zastavovala u havárie Ondřeje Bisahy, ale i přesto se průběžně držela na prvním místě ve třídě i ve dvoukolkách.

Následoval servis a po něm další tři měřené testy. Rychlostní zkouška s číslem 3 byla od servisu vzdálená hodně daleko a na posádky čekalo několik desítek kilometrů přejezdu. „V druhých průjezdech rychlostních zkoušek už bylo v zatáčkách hodně vytahaného bláta a dost to klouzalo. Museli jsme si dávat pozor,“ vzpomíná na prostřední sekci Patrik Rujbr. I přes vytahané bláto ale posádka Rujbr – Řiháková zajela na všech třech erzetách 1. čas ve třídě 5 i mezi dvoukolkami. Po pěti odjetých rychlostních zkouškách se brněnská posádka nacházela na 1. místě mezi vozy poháněné jednou nápravou s náskokem necelých 24 vteřin na Martina Vlčka.

„Na poslední rychlostní zkoušce bylo hodně mlhy. My jsme se snažili udržet dobré tempo, které jsme nasadili hned od startu závodu,“ řekl Patrik Rujbr. To se podařilo a posádka Patrik Rujbr s Petrou Řihákovou se v cíli radovala z 1. místa mezi dvoukolkami, 1. místa ve třídě 5 a 19. místa absolutního pořadí. „S výsledkem jsme naprosto spokojení. Byl to těžký závod. Hodně technických pasáží, které se střídaly s rychlými úseky. Máme velkou radost, že jsme vyhráli dvoukolky,“ radoval se v cíli spokojený Patrik Rujbr.

Další závod, kde se smíšená posádka s Renaultem Clio R3 představí, bude MitMetal Rallyspritn Kopná. Nejtěžší sprint sezony startuje již nadcházející víkend. Patrik s Petrou dostali od pořadatelů přidělené startovní číslo 37 a budou se snažit navázat na výsledek z Lužických Hor. Boj to však bude těžký, protože se do Slušovic sjede velká konkurence.

„Chtěl bych pozvat všechny fanoušky na Kopnou. Doufám, že tentokrát už pršet nebude a budou k vidění velmi zajímavé souboje. Zároveň bych chtěl velmi poděkovat našim sponzorů. Dále patří dík mechanikům z týmu Lubomíra Minaříka, kteří nám vždy skvěle připravují auto,“ dodal Patrik Rujbr.

Vytisknout

Diskuze: Rujbr s Řihákovou v Lužičkách vítězní

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Hustopeče (CZE)

Kurdějov se vrací na mapu AGROTEC PETRONAS Syntium rally 2013

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud